Podraz na občany a veletoče ministra na odpis Síkely

politika

Bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michla Hašek okomentoval Síkelův veletoč i oznámení, že zastropování cen energií by se týkalo jen části spotřeby. 

Podraz na občany a veletoče ministra na odpis Síkely
Jozef Síkela (STAN)
26. září 2022 - 13:43

Dohady o tom, jak bude vypadat vládní zastropování cen energií, nemají konce. Zatímco v sobotu nebylo známo, že by vláda zamýšlela nějak limitovat zastropované množství energií, v neděli v poledne ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN) otočil a vytasil se s variantou, že by se strop vztahoval jen na část spotřeby. Následně po obrovské vlně kritiky však tato slova odvolal. „Navrhnu zastropovat ceny energií pro celou spotřebu domácností,“ otočil Síkela. 

Ministr Síkela svá vyjádření otáčí v posledních hodinách natolik rychle, že vlastně stále není jasné, jak vládní zastropování cen energií dopadne. Ministr, který už takřka musel předat svou agendu do rukou samotného premiéra, má tak zase o něco blíže k tomu, aby se jeho politická kariéra ocitla v propadlišti českých politických dějin. 


Přestože před týdnem předseda vlády Petr Fiala (ODS) vystoupil se svým mimořádným projevem, o žádné zamýšlené hranici na spotřebu energií nepadla ani zmínka.

Jsem přesvědčen, že zvolená hranice zastropování cen elektřiny a plynu dává každému z vás jistotu, že zvládnete tuto zimu i celou topnou sezónu. A navíc to není jediná pomoc od státu, která je vám k dispozici, pronesl k občanům ministerský předseda Fiala prostřednictvím televizních obrazovek.

Celou věc na svém facebooku okomentoval bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek:

Den po volbách ministr jen tak mimochodem zmíní dost podstatnou změnu dosud halasně avizované pomoci Fialovy vlády lidem - zastropování cen energií. Dnes řekl, že se nebude týkat zřejmě celé spotřeby, ale jen části. Před volbami se to říkat nehodilo. Nevěděli jste doteď, proč jít volit ve 2. kole do Senátu kohokoliv z opozičních kandidátů ? Tak teď už to všichni víme".

(svob., prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 17%
transparent.gif transparent.gif
Ne 67%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif