Pokud chcete nacpat lidem červy... Okamura se pořádně rozjel

politika

Evropská unie? Ještě bychom mohli z toho spolku pomatených šílenců vystoupit a začít znovu normální život, nepáral se s tím předseda SPD Tomio Okamura. A to nebylo vše. Pořádně se také opřel do zákazu aut na spalovací motory. 

Pokud chcete nacpat lidem červy... Okamura se pořádně rozjel
Tomio Okamura (SPD)
27. listopadu 2022 - 10:30

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura se ve svém příspěvku na facebooku vyjádřil ke slovům Mariana Jurečky, který chce zvýšit daně a zvýšit věk odchodu do důchodu. 

„Fialova vláda vezme lidem peníze,“ řekl přímo Okamura. Druhým tématem byla Evropská unie a její zákaz aut na spalovací motory.

„Ministr práce a sociálních věcí a zároveň předseda KDU-ČSL Marian Jurečka dnes jménem Fialovy vlády oznámil, že chce vláda zvýšit věk odchodu do důchodu ze současných 65let na 68 let, dále zvýšit daně pracujícím lidem a také chce zrušit slevy na jízdném pro děti. Prý to děti ministra Jurečky nepotřebují, proto to chce zrušit,“ uvedl Okamura.  
 
V této souvislosti také zmínil peníze, které vláda posílí na pomoc Ukrajincům žijících v Čechách. 

„Na podporu českých občanů vláda přitom peníze nemá. To je pro SPD nepřijatelné. Fialova vláda nepracuje pro české občany,“ zmínil Okamura. 


Druhým tématem, ke kterému se vyjádřil, byla Evropská unie a její zákaz výroby aut se spalovacím motorem.

„Klimatické změny údajně způsobují skleníkové plyny v atmosféře. Moc se o tom nemluví, ale největší množství tvoří vodní pára, až 70 procent, a CO2 má podíl jen v řádu několika procent a u těch několik málo procent má největší podíl příroda, která vytváří 96 procent emisí CO2. Člověk se svou činností podílí asi 4 procenty emisí. Z toho připadá na osobní silniční dopravu v Evropské unii podíl nějakých 0,15 procent emisí. V celkovém objemu přirozených skleníkových plynů je to tak nepatrný zlomek ne procent, ale promile, že i kdybychom auta zcela zakázali, tak to klima nepozná,“ řekl dále předseda SPD Tomio Okamura. 
 
Před dvaceti lety by prý ani nikoho nenapadlo, že budou například plošné zákazy vycházení, že bude zakázané vyrábět normální auta a také to, že začneme vyvíjet výrobu jídla z hmyzu a červů. 

Také jsme psali:

„Ale pokud chcete lidem prodat elektroauto, musíte zakázat to normální. Pokud chcete lidem nacpat červy, musíte jim zakázat kuřecí nebo vepřové,“ pokračoval Okamura.
 
Podobné šílenosti podle něj začaly vstupem Česka do Evropské unie. 

„To je ta zlá zpráva. Ta dobrá je, že stále ještě bychom mohli z toho spolku pomatených šílenců vystoupit a začít znovu normální život,“ uzavřel svůj příspěvek předseda SPD Tomio Okamura. 

(dan, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif