Prázdná Nerudová, humorista Hilšer. Holec to pořádně rozjel

politika

Moderátor a politický komentátor Petr Holec zúčtoval ve svém novém pořadu Holec Live na XTV s vládou Petra Fialy. Její vládnutí se prý už zvrhlo v politickou satiru.

Prázdná Nerudová, humorista Hilšer. Holec to pořádně rozjel
Petr Holec
12. listopadu 2022 - 09:01

Hned v úvodu se zmínil o mimořádné windfall tax, neboli válečné dani, jak jí nazývá vláda, ačkoli v žádné válce nejsme, jak podotkl Holec.

„O této dani se mluvilo ve vládě už několik měsíců. Někdy na jaře s tím přišli Piráti. A vláda měla několik měsíců, aby tuto daň sepsala nějakým přijatelným způsobem. Ale ještě než to udělali, pustili si pusu na špacír a díky svým „hloupým“ a ukvapeným výrokům „odmázli“ z pražské burzy přes 40 miliard na hodnotě akcií energetických firmem, včetně polostátního ČEZu,“ řekl Holec.

Výrok se týkal toho, zda-li tu daň zavedou retroaktivně, nebo zda-li bude platit až od příštího roku. Jak podotkl Holec, takový komunikační zmatek jsme tu ještě neměli. 

„Ale pozor, hned jak tu daň schválila Sněmovna, tak se ozvali legislativci z Úřadu vlády, tedy něco jako vládní právníci. A ti se vyjádřili ve smyslu, že se jim schválená daň ani trochu nelíbí. Já jsem milovníkem britské satiry „Jistě, pane premiére“, ale musím říci, že tohle nikoho ze scénáristů nenapadlo. Aby po takovéto agónii vlády ji její vlastní právníci řekli, že to asi není v souladu se zákonem,“ pokračoval Holec.

O Petrovi Fialovi prohlásil, že je to takový snílek, který se nikdy neměl stát premiérem. On prý pořád na něco čeká, ale nikdy se ničeho nedočká. 


Holec se také dotkl podpory tří kandidátů na funkci prezidenta České republiky. Jak Holec popsal Fialu, on se pořád tak hezky usmívá a pořad se něčeho bojí, ale jak je vidět, občas ho ten úsměv přejde. Měl na mysli rozhovor Petra Fialy, kdy se ho reportérka zeptala, jak bude vysvětlovat svým voličům, že ODS podpořila kandidáta, který má komunistickou minulost. Fiala se do toho zapletl a jak poznamenal Holec, i ten jeho úsměv mu z tváře zmizel. Holt prý škoda, že to „zase“ panu premiérovi nevyšlo, jak by si přál.

Holec se také zmínil o kandidátce na Hrad Danuši Nerudové, o které prohlásil, že je na tom svoji prázdnotou podobně jako Petr Fiala, a že nevidí jediný důvod, proč by ji měl volit. 

„Já vlastně vůbec netuším, jaké má politické názory a přesvědčení. Vím jen, že byla rektorkou, ale jak by to za ni na Hradě vypadalo, nedokážu vůbec odhadnout,“ řekl Holec.

Holec nešetřil ani dalšího prezidentského kandidáta senátora Marka Hilšera.


„To je taky takovej pěknej humorista. Ten ty prachy škrtí, jak to jen jde. A podívejte, jak mu to prochází. Poté, co poprvé kandidoval na prezidenta, tak si založil hnutí a na něj vybral miliony. A dělat to tak i poté, co se stal senátorem. Prostě na kontě má miliony, ale do kampaně zatím pouští jen statisíce. Kdyby to dělal kdokoli jiný, tak by z toho byl skandál, ale tady evidentně platí dvojí metr a Hilšerovi to prochází," řekl Holec.

Také jsme psali:

Holec se ještě vrátil k současné vládě, která zapomíná, že by měla reprezentovat všechny občany naší země. Připomněl, že v minulých volbách propadlo více jak milion voličských hlasů, a když k nim připočítá ty opoziční ze současné Sněmovny, tak by si vláda měla uvědomit, že v naší zemi reprezentuje menšinu.

(svob., prvnizpravy.cz, foto: youtube)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif