Rajchl: Rodinné stříbro si nechme doma a voly vyžeňme pryč!

politika

Na středeční demonstraci na Václavském náměstí v Praze opět vystoupil předseda strany Právo, Respekt, Odbornost (PRO) advokát Jindřich Rajchl. 

Rajchl: Rodinné stříbro si nechme doma a voly vyžeňme pryč!
Jindřich Rajchl (PRO)
29. září 2022 - 15:18

Hned v úvodu poděkoval Rajch zaplněnému Václaváku za jejich účast. „Dnes si připomínáme patrona českého národa Svatého Václava. Ten uchránil Českou republiku, náš český národ, před nájezdy Sasů, kterým slíbil roční poplatek 120 volů a pět hřiven stříbra. Je smutným faktem, že po tisíci a sto letech jsme na tom téměř stejně a stále musíme platit za naší svébytnost nadnárodním korporacím, které nás vydírají. Jediný rozdíl je v tom, že jim platíme už jen tím naším rodinným stříbrem, a těch 120 volů si necháváme tady doma!", rozbouřil Rajchl dav hned ve svém úvodu. 

A vzápětí pokračoval: „Dokonce jsme dopustili, aby nám vládli. A proto Vám navrhuji, pojďme to otočit. Pojďte si nechat to rodinné stříbro tady a těch 120 volů jim tam poslat!"

Dav na to zareagoval hlasitým „Demisi, demisi, demisi"!


„Naši předkové zažehli pochodeň české svébytnosti, a tu předávali na další generace. Tuhle pochodeň teď třímáme my, a dnes, na téhle historické demonstraci, jsme jí rozzářili Českou republiku, od Aše až po Břeclav", pokračoval k jásajícímu davu Rajchl. 

A na závěr emotivně dodal: „A poslední věc, jak asi mnozí tady víte, včera jsem měl narozeniny. A přál jsem si jednu věc. Přál jsem si, aby moje tři dcery mohly žít v zemi, která už nemusí platit za svou svébytnost nemusíme platit svým rodinným stříbrem, kde soucit vyhrává nad bezcitností, kde solidarita vyhrává nad sobeckostí, kde všichni lidé jsou si rovni a bojují za svoji zem, protože ji milují! A to je naše historická povinnost, kterou my musíme splnit!"

Rajchlův projev můžete shlédnout ZDE

A ještě než Rajchl za mohutného aplausu opustil řečnický pultík, stačil do druhého kola voleb do Senátu podpořit kandidátku Janu Zwyrtek Hamplovou, která kandiduje na Kroměřížsku.

Během dnešního dne se objevila řada kritiků z řad vládní pětikoalice, kteří včerejší demonstraci a její účastníky včetně Rajchla ostře odsoudili. A Rajchl jim na to na svém facebooku hned odpověděl:

„Kavárna a zrádci z 5K panikaří! Poté, co si kolaboranti a zrádci našeho národa Kalousek, Rakušan, Šafr, Etzler a další mysleli, že svým lživým obviněním z proruské orientace odradí občany naší země od účasti na dalších demonstracích, museli včera utrpět pořádný šok, když dostali tu nejpádnější odpověď od lidí, kteří dorazili nejen do Prahy, ale i do dalších měst ještě ve větším počtu, než 3.9.

Evidentně je to naprosto vylekalo a začali se předhánět v chrlení dalších lží a dokonce ve výzvách, aby vláda proti demonstrantům zasáhla.

A já jim vzkazuji - pojďte si to zkusit! Už nás nezastavíte. I kdybyste zničili mě (a že se o to snažíte), tak je tu mnoho dalších skvělých bojovníků, kteří jsou připraveni mě nahradit.

Prohráli jste. Víme to my a víte to i vy. Čím dál tím víc lidí už vidí Vaši pravou tvář - tvář lhářů, manipulátorů a loutek řízených nadnárodními korporacemi.

Nechceme Fialovu drahotu, nechceme eurounijní energetickou katastrofu a odmítáme vaše vtahování naší země do války s jadernou velmocí.

Chceme suverénní Českou republiku a vládu prosazující naše národní zájmy.
Chceme potrestat zloděje a lháře.
Chceme prosperitu a bezpečnost.
Chceme pro naši zemi mír.
A toho všeho také společně dosáhneme."

(svob., prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?