Rajchl se neudržel: Fiala tomu rozumí jak Hurvínek válce

politika

Předseda strany PRO Jindřich Rajchl pohovořil o naší politické scéně, kdy se všichni hádají a lidem to nic nepřinese. Zkritizoval zákonodárce, kteří naprosto přehlížejí potřeby normálních lidí.

Rajchl se neudržel: Fiala tomu rozumí jak Hurvínek válce
Jindřich Rajchl (PRO)
16. října 2022 - 04:20

Předseda strany PRO a jeden z jejích nejviditelnějších představitelů Jindřich Rajchl opět promluvil na facebooku ke svým příznivcům. Tématem jeho vystoupení byla jednak kritika stávající vlády, ale i celosvětová energetická a ropná krize. Vyzval také vládní politiky, aby na Ukrajinu poslali bojovat své blízké a nevyhnul se ani srovnání inteligence podnikatele Muska a amerického prezidenta Joe Bidena.

Celý příspěvek můžete shlédnout ZDE!

Hned v úvodu si Rajchl postěžoval na zablokování svého facebookového účtu. Byl mu prý udělen BAN, takže musí vysílat z jiného účtu. „Jsem zvědav, kam se to posune dál, možná se přesuneme na YouTube, nebo jiné platformy,“ zmínil možnosti, pokud mu bude Facebook ztěžovat práci i nadále," řekl Rajchl. 

Hned na to se dostal k informacím o průběhu předsednictva strany PRO. Podle něj má strana již pokryty všechny kraje a o dalším rozvoji PRO bude své příznivce informovat i nadále.

Pak už ale přišla na řadu politická situace v naší zemi. Rajchl zmínil především parlamentní přestřelku mezi bývalým premiérem Babišem a současným premiérem Fialou. Podle Rajchla to charakterizuje naši scénu, kdy se všichni hádají a lidem to nic nepřinese. Zákonodárcům jde jen o ty židličky a nevidí potřeby normálních lidí, kteří se potýkají s existenčními problémy v souvislosti s platbami za energie.

„Nejsou totiž ohroženi jen senioři, ale i mladé rodiny a další. Dnes jsme měli na předsednictvu Ivana Noveského a kdybyste slyšeli, co říkal o energiích, tak byste nevěřili, protože se řítíme do obrovského průšvihu,“ řekl Rajchl.


V kritice vlády pokračoval i s poukazem na neustálé zasílání peněz na Ukrajinu. Podle jeho slov je to půl miliardy tady, půl miliardy támhle, protože poslanci vůbec netuší, co se tady děje a že jsou peníze potřeba tady. „Čachrují s rozpočtem, který je šílený a destabilizuje situaci v republice. Pokud přijdou s nějakým řešením, vždycky to zaplatí lidé. Zvyšováním daní, třeba daní z nemovitosti. Taktika je sebrat to lidem a žádné jiné řešení vůbec nepřichází,“ sdělil Rajchl svoje připomínky k vládním akcím.

Rajchlova poznámka ohledně zvýšení daně z nemovitostí 

Pak se řeč stočila na ropu a na snížení její těžby, které avizoval OPEC. Což dokazuje úzké vztahy s Ruskem a není to pro Evropu ani USA pozitivní zpráva. Rajchl ale připomněl i fakt, že s velkou slávou představované snížení spotřební daně na pohonné hmoty přestalo na konci září platit  a spotřební daň se zvýšila od října o 1,50 Kč.

Také jsme psali:

„A to nám vláda neoznámila. V době, kdy bude situace těžší, se daň vrátila. Navíc stát vybírá díky DPH z pohonných hmot víc peněz a lidem nepomůže, přestože ty peníze mají od těch lidí,“ konstatoval Rajchl.

Kritizoval i fakt, že vláda neodkoupila zbylé akcie ČEZ stejně jako v Německu nebo Francii. „Peníze na F-35 a lipskou burzu máme a na nákup akcií ČEZ ne? Přitom ty by se nám brzy vrátily. Máme nejdražší elektřinu, přestože jsme exportéři,“ popsal, jak situaci vidí on sám. Pak se ale znovu vrátil k OPEC. „OPEC oznámil snížení těžby, takže cena šla nahoru a v USA zavládla panika,“ prohlásil Rajchl. 

Biden podle Rajchla začal uvolňovat ropu z rezervního fondu. Ten tedy klesá. Důvodem mají být blížící se „dílčí“ volby, kde Bidenovi hrozí prohra.

Také jsme psali:

To ale podle Rajchla způsobí zásadní růst ceny PHM, mluvil o ceně 90 Kč za litr nafty. S tím souvisí i omezení ropovodu Družba a nedostatečná kapacita dalších ropovodů, ze kterých Česko nedostane tolik ropy, kolik potřebuje. „My si necháváme všechno líbit, ale jakmile skončí ropovod Družba, končí naše rafinérie,“ má jasno Rajchl.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: fb)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?