Rajchl vs. Rakušan. Zvedne CNN Prima News hozenou rukavici?

politika

Předseda PRO Jindřich Rajchl se ve svém pravidelném vysílání velmi ostře opřel nejen do ministra Víta Rakušana, ale také do europoslance za KDU-ČSL Tomáše Zdechovského. A současné vládě vzkázal, ať se přestane vymlouvat na tu minulou.  

Rajchl vs. Rakušan. Zvedne CNN Prima News hozenou rukavici?
Jindřich Rajchl (PRO)
20. března 2023 - 10:30

Již dvakrát se v nedělní Partii Terezie Tománkové řešila demonstrace proti vládě, kterou organizoval předseda strany PRO Jindřich Rajchl. A ani jednou nebyl žádný účastník pozván. 

„Ale pozvěte mu tam oponenta, který na té akci byl. Který mu do očí může říct, že je lhář a že je špatný lhář,“ vyzval Rajchl Primu, aby byl ministr vnitra Rakušan konfrontován. A všímal si i toho, že video, které přesně zachycuje události u muzea, je označováno za dezinformační.

Rajchl hned na začátku upozornil, že v nedělní Partii se už podruhé řešila demonstrace Česko proti bídě. Ale nebyl pozvaný žádný z jejích účastníků. „Co je tohle za novinařinu?“ ptal se a dodal, že ve vysílání nemusí být on, může to klidně být senátorka Jana Zwyrtek Hamplová nebo advokát Tomáš Nielsen.

„Ale pozvěte mu tam oponenta, který na té akci byl. Který mu do očí může říct, že je lhář a že je špatný lhář,“ vzkázal CNN Prima News ohledně ministra Rakušana a zopakoval, že jejich akci probírají na televizní stanici už podruhé. 

Rajchl tak opět vyzval mainstreamová média, aby jim dala prostor a držela se novinářského eticého kodexu, tedy tzv. nemluvilo "o někom bez něj"... a nedala dotyčnému možnost k vyjádření. Zatím jediná celoplošná televize, která tak učinila, byla TV Barrandov. Zvedne hozenou rukavici konečně třeba CNN Prima News?


„Když o nás mluvíte, tak nás pozvěte,“ žádal a naopak se vymezil proti tomu, aby o akci mluvili lidé, kteří u ní vůbec nebyli. „A jeden je ještě zaujatý, protože mu teče do bot,“ podotkl a dodal, že v „normální zemi“ by po tomto zákroku byl ministr vnitra dávno pryč.

Spojování událostí před muzeem s demonstrací označil Rajchl za demagogii. I v policejních spisech je prý jasně napsáno, že za muzeum a strhávání vlajky je zodpovědný Slávek Popelka. 

„Pan Rakušan to spojil naschvál, aby nemusel hovořit o tom, co padlo na té akci,“ obvinil ministra a opět peskoval média, že mu nedala prostor hovořit s Rakušanem z očí do očí. „Já bych se toho nebál ani na minutu. To on by tam nepřišel do toho studia. Vsaďte se, že on by se vymluvil a řekl, že s námi se nebude bavit, protože my jsme nějací proruští štváči a podobně,“ dodal Rajchl.

Rajchl dále prohlásil, že mu z jedné strany nadávají, že je proruský, a z druhé, že je protiruský. Z toho usuzuje, že svou práci zřejmě dělá dobře a je pročeský. A smál se i výrazu „dezinformační video“, protože video nebylo žádným způsobem upraveno. „To, co se reálně stalo, je dezinformace?“ ptal se. A dodal, že mlácení Karla Kočího je zdokumentovaný fakt, dotyčného bili policisté pěstmi a pak ho ani nezajistili.


Předseda PRO také protestoval proti tomu, že by na demonstraci nezaznělo žádné řešení. Namítl, že jednak zaznělo, ale je také napsané na jejich stránkách. 

„Můžete si to tam přečíst, pane Rakušane, každý den to tam visí, posílali jsme vám to v dopisu, vy jste se na něj neobtěžovali reagovat,“ upozorňoval ministra, kterého obvinil, že si spolu s dalšími členy vlády myslí, že jsou šlechta, která si s Českem může dělat, co chce. „To nemůžeme nadále dopustit,“ řekl Rajchl.

Rajchl se také obul do vlády a Rakušana za to, že i po sedmnácti měsících vládnutí se stále jen vymlouvají na předchozí vládu. Kdyby toto dělali v soukromé sféře, tak už by byli bez práce, míní Rajchl. A také obvinil vládu, že umí škrtat jen výdaje pro občany, ale výdaje na zbrojení a úředníky ne. 

Také jsme psali:

„Vy škrtáte to, co máte dát lidem, to je na tom to úplně nejhorší. Rvete peníze do toho železa, tak abyste měli ty lukrativní zakázky zbrojařských lobby,“ pravil a doplnil, že deset BVP bude Česku úplně k ničemu. Do Rakušana se pustil i za to, že se chlubil zvýšením důchodů. Rajchl poznamenal, že důvodem je extrémně vysoká inflace a že je to jako chlubit se, že snížili spotřebu plynu tím, že se zavřela „půlka továren“.

(dan, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif