Roček: Pšouk na krymském mostě je sondou do lidské marnosti

politika

Mediální komedianti v Čechůnii a dalších euroregionech vyvádějí kolem pšouku na kerčském mostu, ale kromě Evropy a některých severoamerikánců to nikoho nezajímá. Není to dezinformace, že třeba ve Vietnamu po mostu nikdo ani neštěkne.

Roček: Pšouk na krymském mostě je sondou do lidské marnosti
František Roček, publicista
10. října 2022 - 07:20

V Japonsku recyklují v neděli (9.10 2022) jenom jednu hlášku z Reuters.

Útok na kerčský alias krymský most je jenom obrazem dosavadní americko – ruské války na Ukrajině. Svět to moc nezajímá, ale i přesto kolem toho je doslova srandy kopec, píše publicista František Roček v komentáři pro Prvnizpravy.cz.

Útok na most je pro mne úžasným mejdanem. (Ne majdanem). Jde o něco celkem bezvýznamného, ale reakce na to jsou úžasné, je to panoptikum. Snůška primitivismu a ideologie.

Připomeňme si, že v sobotu v 06:07 (místního času) na automobilové vozovce krymského mostu z poloostrova Taman došlo k výbuchu kamionu, který vedl k zapálení sedmi palivových cisteren vlaku jedoucího směrem na Krymský poloostrov. Tehdy bylo avizováno, že „došlo k částečnému zhroucení dvou silničních polí mostu," uvedl Národní protiteroristický výbor / NAC (citovala agentura TASS).

Psina od začátku

O něco později Ukrajinci 8. 10. 2022 (8:54) zveřejnili malinký článeček, jak se do médií udělal jeden estonský ministr. „…Podle ministra zahraničí Urmase Reinsalu … byl čin statečný. "Estonsko to určitě vítá a blahopřeje ukrajinským jednotkám zvláštních operací, které by měly za touto operací stát," dodal ministr.“ Konec citace.

Pravděpodobně první oficiální mikrozpráva o tom, kdo stál za výbušným pšoukem na mostě, se objevila internetové hvězdokupě v 11.05 hod. (interfax.com.ua). „Výbuch nelegálně postaveného mostu přes Kerčský průliv byl zvláštní operací Bezpečnostní služby Ukrajiny, řekl zdroj ukrajinských orgánů činných v trestním řízení agentuře Interfax-Ukrajina. "Výbuch krymského mostu je zvláštní operací SBU," řekl v sobotu mluvčí agentury. SBU se zároveň k účasti na těchto akcích dosud oficiálně nevyjádřila.“

O půl hodiny později zaperlil i jeden úřad. Ukrajinská pošta se ztopořila, že vydá poštovní známku se zničeným krymským mostem v první polovině listopadu. Bude napráskáno na papír 7 milionů poštovních olíznutí. Nominální hodnota líznutí značky M (protože most) se rovná ceně 18 UAH nebo hřiven 126 (UAH) za list 7 poštovních lízátek. Známka bude vydána s obálkou "První den".

Takovou kravinu bych si nevymyslel ani na svatého Silvestra biskupa. A potom, že mezi lidmi není srandy kopec!

Udělali to Ukrajinci a Rusové a ufoni

Výbuch byl zvláštní operací ukrajinských šmoulů z SBU. Ukrajinci to uveřejnili v 11:05 hod. 8.10.2022 (interfax.com.ua/news/general/864006.html?fbclid=IwAR0LqTQgYrU4Xqx9497aaejqH6L0yUkFe-JCsnTfEj3oq9Mwz4rymAewxkc).

Ale o den později jsem řval smíchy, když jsem četl anglikánský Blesk čili Daily mail. Mají tam přihlouple superdlouhé titulky, a ten zněl: „Byl výbuch krymského mostu nařízen jedním z Putinových vlastních velitelů? Ukrajina tvrdí, že za výbuchem stáli válčící vůdci ruských bezpečnostních frakcí - jak naznačují západní zdroje, že to bylo spiknutí moskevského establishmentu s cílem oslabit Putina a vyvolat svržení.“

Článek je velmi miloučký. Je stejně blbý jako nový britský král.

V článku je den po výbuchu, kdy bylo již jasné, co se na mostě dělo, krásný mix britsko – anglánských hovadin.

Mohl jsem se dozvědět, že Zelenského prezidentský poradce tvrdil, že za výbuchem mostu stojí Rusko, je to symptom vnitřních bojů mezi FSB a ministerstvem obrany. Ale také naslintali, že záběry zdánlivě ukazovaly tajemnou vlnu chvíli před explozí. Předpokládá se, že výbuch mohla způsobit bombami naložená ukrajinská loď nebo dron. Prostě děsná psina.

V anglikánském Blesku je napsáno: „…Ruská tajná služba FSB a soukromé vojenské organizace jsou ve sporu s ministerstvem obrany a snaží se podkopat vzájemnou důvěryhodnost v hořkých soubojích o zpackanou válku, tvrdil. "FSB/PMC se snaží eliminovat vedení ministerstva obrany/GHQ... Není zřejmé, kdo způsobil explozi? Kamion přijel z RF (Ruská federace)," uvedl Podoljak v příspěvku na Twitteru.

Západní diplomatický zdroj dodal, že útok na most mohl být zadán zevnitř ruského establishmentu, aby fatálně oslabil Putina a vyvolal jeho svržení. „Může to být SBU (ukrajinská tajná služba), ale také by to mohlo být první velké znamení snahy zevnitř Ruska zneschopnit kremelského cara," řekl zdroj.

Mychajlo Podoljak, politický poradce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, tvrdil, že výbuch, který poškodil klíčový most spojující Krym s ruskou pevninou, byl pravděpodobně vnitřní prací…

Ale v neděli navečer ruská média uvedla, že poradce Úřadu prezidenta Ukrajiny Mychajlo Podoljak skutečně připustil zapojení Ukrajiny do sabotáže krymského mostu. Na sociálních sítích napsal: „Krym, most, začátek. Všechno nelegální musí být zničeno, všechno ukradené musí být vráceno na Ukrajinu, vše okupované Ruskem musí být zničeno."



Bude organizátor popraven za neschopnost?

V sobotu 8.10. na večer v Prvních zprávách vyšla moje dumka, ve které jsem uvedl, že by organizátor výbuchu měl být zmrskán a popraven, protože práci odflákl. Co se mohlo zdát jako komentátorská manýra, se potvrdilo. Útok byl ani ne polovičatý. Na mostě byl znovu zahájen omezený provoz, protože už v sobotu včera po železniční trati po mostě projel zkušebně vlak s patnácti vagóny. A v neděli v omezeném režimu začala mostem protékat i auta. Poprava organizátora pšouku by byla na místě.

Pro eurošmouly a liberálně vrtané intelektuálníky a politikusy a komentátorníky je velmi bolestné, že krymský most funguje jako most a ještě k tomu na Krymu. Ale utěšují se, jako třeba v českých Britských listech, kde se upsali: „Mezinárodní inženýrští odborníci nad tím (výbuchem) na Twitteru vyjadřují svůj šok, protože je známo, že požár, který zachvátil vlak s pohonnými hmotami, zřejmě vážně poškodil ocelovou konstrukci mostu…“

K tomu je třeba dodat, že stavba kerčského mostu byla jistě důkladná, protože již od počátku se muselo počítat se zátěžovými zkouškami formou atentátů alias teroristických pšouků. Přitom ukrajinští hysterici se modlili za co největší škody a věštili: „Výbuch na krymském mostě přes Kerčský průliv 8. října způsobil částečné zhroucení konstrukce, která slouží jako klíčové spojení pro dodávky na Krym.“ (https://euromaidanpress.com/2022/10/08/powerful-explosion-at-kerch-bridge-connecting-occupied-crimea-with-russia-media/)

Mimořádně komediální je ptákovina „Rusko má jeden hlavní most na jižní Ukrajinu. Někdo ho prostě vyhodil do povětří“. Vyšlo to 8. 10. na Forbes.com. Úžasné je sdělení: „Tím, že Ukrajinci zjevně vyhodili do povětří most přes Kerčský průliv, výrazně zvýšili své šance na osvobození širokých pásů Ruskem okupované Ukrajiny.“ A takovou sračku uveřejnil světově známý Forbes…

Je mi jedno kde kdo sundal nějaký most, je mi šuma fuk kolik Ukrajinců a Rusů se stane mrtvolami v americké válce o Rusko. Jedná se o to, že se stejným způsobem lidé zabíjejí již od starověku, takže se o nic nejedná. Podobně se budou zabíjet i v roce 2048.  

Ale stejně to člověka zabolí, protože v letech 1990 – 1995 jsem žil v krásné iluzi, že historické prokletí násilí snad již konečně končí. Bohužel, v roce 1998 jsem v odborném vojenském časopisu, ve Vojenských rozhledech, varoval, že musíme zapomenout na mírovou iluzi, protože kolem roku 2015 začne nová politicko – vojenská krize. Stalo se.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif