Rodič a rodič místo otce a matky? Úcta k rodině je pryč

politika

A je to tady. Přinášíme vám první díl pravidelného pondělního cyklu s názvem VIDLÁKŮV OTVÍRÁK. Známý český bloger, který píše pod jménem Vidlák, přináší zamyšlení nad aktuálními problémy naší doby exkluzivně pro server Prvnizpravy.cz.

Rodič a rodič místo otce a matky? Úcta k rodině je pryč
Vidlákův pondělní otvírák
6. března 2023 - 08:20

Rodič a rodič místo otce a matky. Podle chystané vyhlášky z dílny ministerstva vnitra budou dostávat stejnopohlavní páry nové rodné listy.

Organizace Aliance pro rodinu se bouří a Rakušanovi vzkazuje, že „každé dítě chce a potřebuje matku i otce“ a upozorňuje na to, že každému dítěti vzniká újma.

Co naše budoucí děti… chceme je vážně rozdělit do dvou kategorií, tedy na jedny v rodném listě s mámou a tátou a druhé, bez práva na to znát svůj biologický původ?

Mňo, nejsem si úplně jistý, jestli takové třeba pětileté dítě doopravdy řeší, co má napsáno v rodném listě. Řekl bych, že pro malého človíčka je podstatně důležitější, aby doopravdy měl otce i matku, kteří se o něj budou starat. Maminka se o něj bude bát, bude ho konejšit a bude se o něj láskyplně starat. Tatínek mu zase ukáže první dobrodružství, pustí ho do světa, aby ho mohl objevovat a bude na něj zpovzdálí dohlížet. Oba dva pak v zájmu dítěte upozadí své případné spory a zapomenou na malicherné důvody, které jim navzájem vadí. 

Všichni ale vidíme, že právě tady se už dávno stala chyba. Rozvádí se polovina manželství, víc než třetina dětí se rodí mimo sezdané páry a moje děti si domů vodí kamarády, kteří už mají čtvrtého tatínka a za nějaký ten rok už budou mít pátého nebo šestého. Když moje tchýně vysvětluje místní vazby, jak ten či onen konópek má jedno dítě s touto, druhé s tamtou a třetí ještě s tou děvčicou z vedlejší vesnice... a ona má ještě druhé dítě zase s tamtím... prostě jsem rezignoval na vidlákovskou genealogii, protože to prostě nejde. 

Jestliže se vytratila úcta k rodině, tak není divu, že ji různí milení Jálové začali zpochybňovat úplně. Nezažili ji. Nevědí, jak to může fungovat. Považují ji za zbytečnou a experimentují. Mají pocit, že pošramocené rodinné vazby spraví lejstrem. To je u nás takové oblíbené. Když nevíš, kde se stala chyba, vymysli lejstro. Třeba rodný list pro stejnopohlavní páry. 


Úřady se setkávají s případy, kdy jeden z rodičů dítěte změnil pohlaví. Nedopouští se takový „rodič“ dezinformace, když od útlého věku bezbranné dítě mylně informuje o svém vlastním původu? A co na to Rakušanův KRIT? Neměl by začít takové lidi „monitorovat“ a zahájit s nimi „dialog“?

Víte, já jsem byl vychován v prostředí, kdy rodiče děti chtějí, těší se na ně a považují je za smysl života. My jsme si s manželkou také pořídili pět dětí a myslíme si, že stojí za to se pro ně namáhat, vypiplat je a připravené je vypustit z hnízda. Tak nějak se neobáváme, že by se pět dětí nedokázalo jednou postarat o dva rodiče. Ale že bychom uprostřed všedních starostí o jídlo, kroužky a učení měli čas ještě myslet na to, jestli náhodou nemáme špatné pohlaví, to by mě tedy nenapadlo. 

Opět jsme u stejného dilematu...co je důležitější? Vychovat zdravou a schopnou příští generaci, protože podle toho bude jednou vypadat naše stáří, nebo se do nekonečna hamťat ve vlastních problémech? A to bych řekl, že se stávají mnohem horší věci, než že rodič mění pohlaví. Mnohem víc dětí zažije rodiče, který vymění rodinu, vymění manželku, ba vymění i ty děti. Opět jsme tam, kde jsme byli... jestliže rodina není na prvním místě, tak se vymýšlejí pitomosti a kdejaký ministerský hejhula si myslí, že to zachrání novým zákonem. 
 
Každé dítě má právo na matku a otce. Neupíráme mu obdobnými vyhláškami jeho práva?
 
Doplňte to. Každé dítě má právo na matku i otce NAPOŘÁD. Má právo, aby se mu to každých pár let neměnilo. Ano, je lepší mít otčíma, než nemít žádného otce, ale normou by mělo být, že dítě má právo vyrůst ve spořádané rodině. Ani tohle se nedá vynutit žádnou vyhláškou a nešlo to ani v dobách, kdy si stát, společnost i církev osobovaly mnohem větší kontrolu nad rodinným životem jednotlivých lidí. Pokud rodiče nejsou schopni dostát své největší lidské povinnosti, můžeme se tady třeba uvyhláškovat, ale na věci to nic nezměni. 

Nezačínáme už jako lidstvo vážně popírat sami sebe, zákony přírody či svého Stvořitele nebo dokonce celý normální svět kolem nás? Anebo jsou to jen snahy elit rozdělit lidstvo podle vzorce „52 a více záchodů“, abychom stáli čím dál více jeden proti druhému a nesoustředili se na podstatné věci, které opravdu rozdělují svět?

Ale tak je to přece vždycky, ne? Když nejsme schopni řešit velký problém, tak si najdeme nějaký náhradní, aby to nevypadalo, že jsme úplní břídilové. Podívejte se na naší vládu... hospodářství řídit neumějí, tak alespoň mluví o evpropských hodnotách. Neumějí zařídit levné energie, tak alespoň mluví o tom, že za ně může Putin.  

Také jsme psali:

Tohle je to samé. Když neumím vyřešit, aby děti zažívaly pohodové dětství ve spořádané rodině, tak jim alespoň postavíme genderově neutrální záchody. Když neumím nastavit sociální politiku tak, aby se lidi nepropadali do bídy a nestávali se obětí exekutorských mafií, když neumím zařídit, aby se vyloučené lokality každý rok zmenšovaly, aby rodiče měli práci s plnohodnotným platem, aby byly dostupné školy, školky i doktoři, tak jim dáme Jakuba Jandu a jeho Evropské hodnoty. Když neumím vládnout v souladu s pravdou, tak jim alespoň zavedeme cenzuru. Když neumím postavit normální svět, tak se alespoň musím tvářit, že ta žumpa krásně voní. 

(Vidlák pro prvnizpravy.cz, foto: red.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif