Stačí nakydat hnůj a smrad prostě zvítězí

politika

Přinášíme vám další díl pravidelného pondělního cyklu s názvem VIDLÁKŮV OTVÍRÁK. Známý český bloger Daniel Sterzik, který píše pod jménem Vidlák, přináší zamyšlení nad aktuálními problémy naší doby exkluzivně pro server Prvnizpravy.cz.

Stačí nakydat hnůj a smrad prostě zvítězí
Vidlákův pondělní otvírák
20. března 2023 - 08:10

Stačí nakydat hnůj a smrad prostě zvítězí. To jsou slova z vašeho nedávného komentáře ohledně demonstrace Česko proti bídě a následného mainstreamového mediálního lynče vůči jejímu svolavateli, kterým byl advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl.

Máte opravdu pocit, že „maločecháčství“ opravdu znovu zvítězí nad masou nespokojených a na vládu naštvaných občanů?

Upřímně... já nevím. Tak nějak jsme všichni věděli, že se tohle stane. Že Láďa Vrabel bude našimi pravdomluvnými novináři zapomenut a Jindra Rajchl objeven. Že se rozjedou hnojomety, že Jindra bude prolustrován horem dolem, křížem krážem a pokud nic nenajdou, bez problémů si to vymyslí. Už jsme to viděli v minulosti tolikrát. A já doufám, že tentokrát je to jen zdání. Že se ve skutečnosti dějiny neopakují. Že se konečně poučíme a neskočíme velkým médiím na stokrát zopakovanou taktiku. 

Musím ale upřímně přiznat, že z výroků leckterých významnějších alternativců jsem byl minulý týden dost smutný. Nesl bych to snáze, kdyby kolem nás byly stovky politiků stejně schopných jako Jindra Rajchl... ale ono je to jako všude jinde - nejsou lidi. 
 
Minule jste napsal, že nějak nedokážete vidět temno nebo zázrak v tom, že se na Hradě vymění jeden člověk. A nového prezidenta budete „soudit“ až podle toho, jaké zákony bude podepisovat. Ten první o snížení valorizace důchodů již podepsal… začínáte už vidět jasněji?

Jsem hrozně rád, že jsem si počkal. Neměl jsem žádná velká očekávání, mnohokrát jsem psal o tom, ze které stáje Petr Pavel pochází, s kým se bude kamarádit a s kým se kamarádit naopak nebude. Ale že by podepsal zákon o nižší valorizaci penzí s tím, že "sám sebe udá k ústavnímu soudu," to jsem od generála fakt nečekal.  Myslel jsem si, že od toho ho do funkce instalovali... aby vojácky řízně zachraňoval liberální demokracii. Ale zatím to vypadá, že se mu do toho moc nechce a že by raději, aby černý Petr zůstal někomu jinému. 

Také bych řekl, že si s novým prezidentem užijeme docela dost legrace při projevech. Jsou to jen takové drobné náznaky, ale je dost možné, že "závětrné elektrárny" ministra Síkely budou brzy překonány mnohem lepšími bonmoty. 

 
V souvislosti s demonstrací Česko proti bídě také prezident Pavel prohlásil, že se tím „davem“ není třeba zabývat, neboť ti lidé přišli jen „bořit“. A stotisícový dav šmahem odsoudil, aniž by skutečně věděl, o čem tam byla řeč a jaký měla akce průběh. Co nám to o něm vypovídá?

Tak už víme, že není prezidentem všech. Sto tisíc lidí z Václaváku už si může směle napsat na profil, že Pavel není jejich prezident. To jsem minule také kritizoval, protože tohle dělala vždycky jen pravda a láska. U nás na alternativě se výsledky voleb ctily. Ale když to tak chce generál sám... když sám řekne, že není třeba se námi zabývat a nemáme mu co říct... tak zřejmě fakt není naším prezidentem. 

Po této první vlaštovce se nejspíš ukáže celá řada dalších podskupin českých občanů, kterými není třeba se zabývat. Pana prezidenta jsme si zvolili na pět let. Touto rychlostí by Petru Pavlovi nemusel zůstat žádný lid někdy v půlce mandátu. Naštěstí, dnešní evropské hodnoty jsou tak vymakané, že si pak generál může zvolit jiný lid.  

Po skončení demonstrace se odehrál incident před budovou Národního muzea, kterému přihlížel děkan Národohospodářské fakulty VŠE doc. Miroslav Ševčík, který byl následně vyzván rektorem školy k rezignaci. Přestože desetitisíce lidí podepsalo petici za jeho setrvaní, mainstreamová média prezentovala petici za jeho odstoupení. A nutno podotknout, že tuto petici podepsalo desetinásobně méně lidí. Co o tom soudíte?

Správně jste to napsal... děkan Ševčík přihlížel. Nic jiného se nestalo. Ševčíka přitlačil policajt na zábradlí. Nebyl ani obviněn, ani se nezjistilo, že by se s policií pral, nikdo ho neobvinil, nikdo ho nepředvedl. Nestalo se vůbec nic. 

Ale i tohle nic stačilo na demonstraci za jeho odvolání, stačilo to na výzvu k rezignaci od rektora a stačilo to na petici za Ševčíkovo odvolání. Řekl bych, že to o pravdě a lásce vypovídá úplně všechno. 

Také jsme psali:

A zároveň bych si dovolil upozornit, jak malá je ve skutečnosti ta skupina křiklounů, kteří nedokáží snést jiný názor a potřebují bojovat za svobodu slova vyhazováním z práce. Petici za podporu Ševčíka podepsalo desetkrát tolik lidí, než za jeho odvolání. Uvědomují si všichni ti twitteroví bojovníci za líbodémo, že by to tak mohl být i v jiných případech? Že možná ve skutečnosti nejsou tak silní, jen jsou materiálně vyfutrovaní. Tím pádem závislí na cizích penězích i cizí vůli. Uvědomují si tihle všichni, že jednou mohou zvednout telefon na americkou, německou, francouzskou (nehodící se škrtněte) ambasádu a tam jim řeknou, že mají svých starostí dost a že si mají poradit sami? Doufám, že podobných peticí bude vznikat víc. Třeba se nám to potvrdí. 

Právník Zdeněk Koudelka napsal, že „spor o Ševčíka je sporem o charakter státu“. Souhlasíte s ním? 

Naprosto. V poslední době mám přímo nutkavý pocit, že tohle všechno byl jen sen a já se probudil v roce 1955. Když slyším Pavla Řeporyjce Novotného nebo Zdeňka Šarapatku, tak mám chuť se jet podívat do Jáchymova, jestli se tam ještě netěží uran a přemýšlím, jestli je Urválek ještě ve sužbě. 

Z práce už se vyhazuje, názory se cenzurují, média se vypínají, výzvy k použití síly proti nespokojeným už tu jsou, vyšetřovací týmy KRIT už zřídili, zákon o dezinformacích je v procesu... vlastně už chybí jen nakoupit trochu ostnatého drátu a ohradit prostor pro první liberálně demokratický lágr. V ekonomických ukazatelích se propadáme, ve znalostech se propadáme, ve významu se propadáme, tak bychom alespoň mohli mít první lágr s nápisem "Pravda a láska macht frei".

(Vidlák pro prvnizpravy.cz, foto: red.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif