Štefec: Fialovi se brzy začne stýskat jak po Babišovi, tak po Zemanovi

politika

Upřímně, je mi šumafuk, že pán na Hradě „má výhrady" k zákonu o úpravě důchodů, mířícím na nejbezbrannější část občanů ČR, píše Jaroslav Štefec na facebooku.

Štefec: Fialovi se brzy začne stýskat jak po Babišovi, tak po Zemanovi
Jaroslav Štefec
17. března 2023 - 07:20

Podstatné je, že ho Fialově vládě klidně podepsal. Stejně klidně, jako jí „s výhradami" podepíše zákon o odchodu do důchodu v 68 letech. Nebo vyhlášení válečného stavu, mobilizaci, vyslání českých vojáků do zahraničí, případně umístění cizích vojsk na našem území.

Jedna věc je ale jistá. Bez ohledu na to, že na nějaké „zájmy ČR" oba kašlou, Pavel není s Fialou na jedné lodi a jejich představy o směřování naší země a o tom, kdo bude mít na náš osud rozhodující vliv, se dost podstatně liší. Začínám mít neodbytný pocit, že nejen Fialovi se brzy začne stýskat jak po Babišovi, tak po Zemanovi.



A komentáře:
  • Je jisté, že podepíše od nich vše.
  • Kocourkov a paradoxy dnešní doby.. Do zemí válečných konfliktů se nemají prodávat zbraně, my jsme ale lepší my zkorumpovanému režimu Ukrajiny dáváme zbraně, miliardy zdarma, bereme si půjčky, které za ně splácíme.... a na úkor daní našich slušných lidí, ožebračíme důchodce, snížíme kvalitu života všech tupými sankcemi... a někteří, ideologicky zaslepení hlupáci tomu ještě tleskají
  • nejbezbrannější jsou děti, důchodci mají volební právo, takže ovlivňovat chod státu mohou ..
  • Presidentský slib zní : Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
  • Pokud tedy slíbil, že bude zachovávat ústavu, respektive se jí řídit, pak nechápu, jak může podepsat něco, co může být v rozporu s ní a pak následně ještě alibisticky říct, že necha ten návrh přezkoumat Ústavním soudem. Nemělo by to být správně vzhledem k tomu, co slíbil opačně? Tedy nejdřív nechat přezkoumat Ústavním soudem a pak podle jeho nálezu podepsat nebo nepoddepsat?
  • Myslím, že se ta rozdílnost přístupu Fialy a Pávka začne výrazněji měnit zejména pokud by začalo Německo dělat politiku, která nebude pod fousy americkým neoconům
  • To už chce generální stávku a ne jednu, hnát tuhle fialovou pakáž mokrým provazem až na Ukrajinu
  • Já si to taky myslím , že na starého pána budou ještě všichni vzpomínat , nový prezident mohl nasbírat body hned kdyby do toho hodil vidle , cokoliv si umanou všechno projde ... do voleb ...

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?