Středula se obul do Fialy. Znevažujete účastníky demonstrace bez důkazů!

politika

<< VÁCLAVÁK 3.9.2022 >> Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) a kandidát na post prezidenta ČR Josef Středula kritizoval slova premiéra Petra Fialy (ODS) směrem k demonstrujícím na Václavském náměstí.

Středula se obul do Fialy. Znevažujete účastníky demonstrace bez důkazů!
Josef Středula, Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS)
3. září 2022 - 20:47

„Znevažovat všechny účastníky bez důkazů jsem si už zažil v roce 2012 u vlády ODS. Jdete stejně špatnou cestou, pane premiére,“ napsal Středula na twitteru.

„Proruští sympatizanti,“ vzkázal Fiala na Václavák.

Fiala totiž odpoledne uvedl, že sobotní demonstraci na Václavském náměstí svolaly síly, které se hlásí k proruské orientaci, mají blízko k extrémním pozicím a jsou proti zájmům ČR. „Je jasné, že ruská propaganda a dezinformační kampaně se objevují na našem území opakovaně a někdo jim prostě podléhá,“ uvedl také premiér Fiala.



Dodal, že každý má právo vyjádřit své postoje a demonstrovat. „Interpretace událostí, které jsem já měl zatím možnost vidět, ukazují na silně proruské postoje, a podle mě to neodpovídá tomu, co jsou zájmy České republiky a našich občanů,“ řekl Fiala.

Podle Středuly byla ale sobotní demonstrace především výsledkem špatné práce vlády a obav lidí z budoucnosti. „Pokud to vláda nepochopí a nezačne konat na ochranu lidí a firem, tak budou demonstrace nejen pokračovat, ale naberou na síle,“ napsal Středula na twitteru.

(red,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?