Studie Pfizeru neprokázala bezpečnost vakcín pro děti

politika

Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová se vyjádřila k záměrům povinné vakcinace proti covidu-19 pro děti od šesti měsíců jejich života. A neskrývala své zděšení.

Studie Pfizeru neprokázala bezpečnost vakcín pro děti
Jana Zwyrtek Hamplová, senátorka
23. října 2022 - 13:02

Nově zvolená senátorka za Kroměřížsko a členka Institutu práva a občanských svobod ProLibertate Jana Zwyrtek Hamplová sdílela na svém facebookovém profilu opětovné znepokojení ohledně zamýšleného povinného očkování proti nemoci covid-19 pro děti od šesti měsíců. 

Hamplová hned v úvodu zdůrazňuje, že zdraví musí mít přednost před byznysem, což je přesně to, co Institut práva a občanských svobod dlouhodobě říká. A obzvláště to platí u dětí, podotýká Hamplová. 

Hamplová píše, že skupina vědců a lékařů sdružených kolem SMIS a Iniciativy 21 opakovaně upozorňovala lékaře i úřady na to, že Pfizerem předložená klinická studie neprokázala, že je vakcína proti covid-19 pro děti bezpečná a přínosná; přesto ji doporučila EMA ke schválení pro děti od šesti měsíců. 


A dále píše, že ze studie vyplynulo následující:

1) Ani v jedné ze sledovaných podskupin nedošlo ke statisticky významnému snížení výskytu covidu u dětí očkovaných aktivní látkou v porovnání s dětmi očkovanými placebem.

2) Výskyt „závažného covidu“ byl dokonce vyšší ve skupině dětí očkovaných. Jediné dítě hospitalizované v rámci studie s pozitivním testem na covid-19 bylo očkované.

3) Vícenásobné onemocnění covidem bylo častější u očkovaných jedinců.

Také jsme psali:

Hamplová píše, že se z tohoto důvodu obrátili odborníci na české lékařské organizace a ministra zdravotnictví, kontaktovali členy Evropské komise a poslance Evropského parlamentu. A že podobné reakce evropské instituce obdržely i od dalších zdravotnických organizací.


(z facebookového příspěvku Jany Zwyrtek Hamplové)

Mezi signatáři dopisu 40 odborníků, z toho tři senátoři. Přesto podle Hamplové nikomu nestáli ani za odpověď. „Ale nedivme se, ono je obtížné obhájit si odborně ono rozhodnutí při takto chatrných podkladech," napsala Hamplová.  

Také jsme psali:

Hamplová v závěru napsala, že s odborníky ze SMIS dlouhodobě úzce spolupracují členové institutu Pro Libertate. „Ve spolupráci se SMIS a dalšími odborníky budou pečlivě zkoumat kroky Státního ústavu pro kontrolu léčiv i Ministerstva zdravotnictví s cílem zabránit tomu, aby české děti mohly být vystaveny rizikům nedostatečně ověřeného léčivého přípravku. To by mělo být zájmem všech," napsala na závěr senátorka Hamplová.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif