Trump do toho praštil a už to jede! Elity světa na nohou

politika

Kdo ví, co bude za dva roky. Každopádně ve Spojených státech amerických to už teď zase pořádně vře. Donald Trump oznámil svůj záměr opět kandidovat na post prezidenta.

Trump do toho praštil a už to jede! Elity světa na nohou
Donald Trump
25. října 2022 - 09:01

Donald Trump to o příštích prezidentských volbách prý nejspíš zkusí znova. Podle svých slov vyhrál dvakrát, tak to svede i potřetí. „Aby byla naše země opět úspěšná, bezpečná a slavná,“ řekl exprezident Spojených státu amerických na mítinku v Texasu a dodal, že mlčící většina je podle něj zpět silnější než kdykoli předtím.

„Nejspíš to zkusím znovu,“ prohlásil Donald Trump na mítinku v Texasu. To byla věta, která vyvolala rozruch po celých USA a v celém světě. Čtyřicátý čtvrtý americký prezident chce odvetu za volby 2020 a plánuje porazit Joe Bidena nebo kohokoliv jiného, koho postaví Demokratická strana.

Když před dvěma lety obhajoval své vítězství z roku 2016, vyhrál jeho soupeř Joe Biden. Trump jeho vítězství stále zpochybňuje a odůvodňuje to pochybnostmi při sčítání hlasů i faktem, že Bidenův náskok vznikl mezi masově využitým korespondenčním hlasováním.


„Kandidoval jsem dvakrát a vyhrál jsem dvakrát,“ oznámil Trump na mítinku v texaském Robstownu. 

„Podruhé to bylo to dopadlo mnohem lépe, než předtím. V roce 2020 jsem získal o miliony více hlasů, než předtím. A zdaleka nejvíce hlasů ze všech prezidentů, kteří funkci obhajovali,“ pokračoval Trump. 

Donald Trump v roce 2020 získal 74 milionů 216 tisíc hlasů, zatímco v roce 2016 jen necelých 63 milionů. Ze srovnání s předchůdci vychází přesně tak, jak řekl. Barack Obama při obhajobě v roce 2012 získal 65 milionů 915 tisíc hlasů, George Bush roku 2004 obhájil s 62 miliony a 40 tisíci navrch.

Také jsme psali:

„A nyní to budu muset pravděpodobně udělat znovu. Aby byla naše země opět úspěšná, bezpečná a slavná,“ pronesl Trump za potlesku texaského publika.

„Mlčící většina je zpět silnější než kdykoli předtím,“ prohlásil Trump. Své prohlášení učinil v horké fázi kampaně před „poločasovými“ volbami, ve kterých se bude na začátku listopadu volit do obou komor amerického parlamentu.

Podle posledního průzkumu by dnes odveta Biden - Trump dopadla ve prospěch Donalda Trumpa poměrem 45:43 procent.

(böhm, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif