Turánek vytáhl do boje o prezidentský post

politika

O kandidaturu na Hrad se rozhodl ucházet profesor Jaroslav Turánek, biochemik, vakcinolog a imunolog, který byl často pro své názory v průběhu dvou covidových let ostrakizován.

Turánek vytáhl do boje o prezidentský post
Jaroslav Turánek
7. října 2022 - 09:20

Před třetí přímou volbou hlavy státu uhnětou mainstreamová média další loutku, kterou budou chtít dotlačit na Hrad do funkce prezidenta. „Zase to bude reality show, jejímž výsledkem bude možnost volit menší zlo. Personálně vyprázdněné zplanělé politické strany nejsou schopny nabídnout věrohodného kandidáta. Pokud je nám ve volbách dána pouze možnost volit mezi špatným a horším, pak nežijeme v demokracii,“ prohlásil profesor Jaroslav Turánek, biochemik, vakcinolog a imunolog, který se rozhodl sám ucházet o kandidaturu na prezidenta České republiky. Své rozhodnutí zdůvodňuje tím, že mu není lhostejný osud této země.

Podle jeho slov není nikdo z ohlášených kandidátů na prezidenta schopen se vyjádřit k tomu, že se v zemi znovu šíří totalita a estébácké praktiky, že se ustanovují samozvaní cenzoři, inkvizitoři a kádrováci, kteří určují, co je správně, a to za tiché podpory vlády a ministra vnitra. 

„Není mi lhostejno, jak se tady znovu šíří totalita a estébácké praktiky, pomlouvání a očerňování vůči nově zvoleným senátorům, jako je paní Hamplová. Není mi lhostejné, že se tady ustanovují samozvaní cenzoři, inkvizitoři a kádrováci, kteří určují, kdo z odborníků má, nebo nemá pravdu, aniž by tomu sami rozuměli, kteří určují, co je správně, a to za tiché podpory nynější vlády a ministra vnitra. A pokud vidím, že nikdo z ohlášených kandidátů není schopen se k tomu vyjádřit, ani nemám důvěru k tomu, že by se vyjádřil, nebo že by chtěl usilovat o nějakou změnu, pokud by byl zvolen, tak jsem se rozhodl vzít ten prapor, zamávat jím a podívat se, kolik odborníků a kolik čestných lidí, kteří to s touto zemí myslí dobře, je schopno se pod tím praporem shromáždit, a zda to bude dostatečná síla k tomu, abychom tuto zemi vyvedli z marastu, do něhož se řítí,“ řekl Turánek v rozhovoru pro parlamentnílisty.cz.


Nebyl by kašpárkem dosazeným na Hrad mocnými
Do přímé prezidentské volby zbývá jen něco málo přes tři měsíce, a tak bude i pro vědeckou kapacitu ve svém oboru, která byla během dvou covidových let pro své názory mainstreamem zcela ignorována, obtížné dát o sobě vědět i v širší veřejnosti. Přitom, jak říká, mnohé z těch, kteří spontánně začali sbírat podpisy po celé republice pro jeho kandidaturu, doteď vůbec ani neznal. 

„A oni mě znají jen z mých vystoupení, a přesto cítí, že bych mohl být jejich kandidátem. Podpora pro moji kandidaturu probíhá společností jako vlna, uvidíme, jestli se to za tak krátkou dobu podaří. Zároveň ale také chci oslovit senátory, jestli se najde nejméně deset spravedlivých, kteří by mě podpořili v kandidatuře. A stejně tak chci oslovit některé poslance. Především si myslím, že by třeba poslanci KDU-ČSL měli mít alespoň trochu křesťanské morálky a podívat se na to, co se děje a kam je KDU-ČSL vlečena v té pětikoalici. Ale to se teprve ukáže, jestli mají, nebo nemají ještě nějakou zpětnou vazbu, nebo jim jde jen o to využít teplo té poslanecké kantýny,“ upozornil Turánek.

Také jsme psali:

V přímé prezidentské volbě je důležité, jak se dokáže nejširším masám kandidát přiblížit, jak s nimi dokáže komunikovat. Své by o tom mohli vyprávět Milošem Zemanem v první a ve druhé volbě poražení Karel Schwarzenberg či Jiří Drahoš. A právě s něčím takovým by nový kandidát na Pražský hrad problém mít neměl. 

Na svých webových stránkách připomíná Turánek jedno staré přísloví: „Vede-li vás kulhavý krákoravý havran, dojdete k mršině“. A dodává k němu, že nechce být veden těmito lidmi, nechce, aby naše děti, vnuci a celý tento národ byl dovlečen do nové totality a chudoby. Jak však ukázaly nedávné volby, ani ne tak komunální, ale především ty senátní, lidem tak moc nevadí, že je nadále povedou zmínění kulhaví krákoraví havrani. „Co mohly ukázat senátní volby, když k nim přišlo 19,44 procenta oprávněných voličů? Podle mě ukázaly jednu věc, a sice, že lidé už nemají důvěru v mocenské a parlamentní složky. Já bych voličskou účast viděl jako protest,“ zhodnotil Jaroslav Turánek volební čísla.

A svůj názor opírá i o to, co se dělo v senátním obvodu Kroměříž, kde zvítězila advokátka Jana Zwyrtek Hamplová a kde byla v prvním kole voličská účast druhá nejvyšší ze všech 27 obvodů. „Lidem na tom evidentně záleželo, když se mezi kandidáty objevil někdo, kdo není po chuti establishmentu. To pak hnojomety okamžitě spustí a hledají cokoli, aby ji pomluvily. Ale ani to nestačilo. Jinak si vezměte, kolik senátorů vůbec někdo zná, kolik senátorů se projevilo třeba v té pandemii koronaviru. Našli se tam i stateční, kteří se tomu postavili. Například přišli na naše odborné konference ke koronaviru, na nichž jsme se snažili najít východisko a opravdové postupy, jak omezit pandemii a jak nezpůsobit závratné dluhy, které se ‚podařilo‘ minulé a v podstatě i té současné udělat,“ řekl dále Turánek.

Také jsme psali:

Turánek politikům vyčítá, že po 33 letech od listopadu tu máme místo demokracie demokraturu. Přitom tak je označován režim, ve kterém jsou média využívána k manipulaci s veřejným míněním za účelem, aby si občané mysleli, že žijí v demokracii. 

Volba prezidenta České republiky je naplánována na 13. a 14. ledna 2023 a její případné druhé kolo na 27. a 28. ledna. 

(nov, prvnizpravy.cz, foto: youtube)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif