Ukrajina: Soumrak Západu?

politika

Troufám si předpovědět: Ukrajinská hysterie na Západě skončí stejně střízlivě jako hysterie Covid. Bude tomu tak i proto, jak k oběma problémům politici a média přistupovali a stále jsou vysoce iracionálním, emocionálně stimulujícím způsobm.

Ukrajina: Soumrak Západu?
Už jdou
24. listopadu 2022 - 06:20

Covid nebyl ani tím zlověstným nositelem smrti, který hrozil zničením masy lidských životů a stál za takové sociální rozdělení, státní nároky, ekonomické otřesy, ale především očkovací teror.

Vysoce zkorumpovaný východoevropský chudobinec Ukrajina stál a stále stojí o to, abychom se rozešli s Ruskem nebo dokonce riskovali jadernou válku.

Pokus Zelenského vedení v Kyjevě obvinit Rusy z havárie ukrajinské rakety na polském území a vyvolat tak pád aliance NATO, měl dopad i v USA, které za prezidenta Bidena brutálně zneužívají Ukrajinu jako protektorátní a záložní armáda , což posiluje skepsi k tomuto „spojenci“. Budoucí republikánská většina ve Sněmovně reprezentantů není v žádném případě zárukou, že se Washington od Kyjeva vzdálí. Ale nyní je více amerických zákonodárců a hlasů proti obrovské vojenské a finanční podpoře nenasytného politického herce Zelenského a jeho kliky.

Protože i Bidenův nejvyšší vojenský poradce nyní prosí o diplomatické řešení, krajně protiruský deník FAZ se v těchto dnech nevyhnul zveřejnění úvodníku pod titulkem „Ukrajinská realita“, který je na své poměry přímo promyšlený. Zakončuje prosebnou větou: "Více než kdy jindy závisí výsledek války nejen na tom, zda déle vydrží Ukrajinci nebo Rusové, ale také na tom, jak daleko sahá trpělivost Ameriky." Z této formulace je naprosto jasné, co se stane, až tato trpělivost přestane stačit: pak se podpora Ukrajině podle afghánského vzoru zhroutí jako domeček z karet.



A „semafor“ Německo, zaslepené nadšením pro solidaritu a zelenou bojovnost, opět nesmyslně promrhá mnoho miliard, střelil si obě kolena ruskými sankcemi a přeměnil ho ve slabého amerického vazala. Pak bude bilance škod dokonce na Ukrajině svítat na západě?

Troufám si předpovědět: Ukrajinská hysterie na Západě skončí stejně střízlivě jako hysterie Covida. Bude tomu tak i proto, že k oběma problémům se politici a média přistupovali a stále jsou vysoce iracionálním, emocionálně stimulujícím způsobem. Covid nebyl ani tím zlověstným nositelem smrti, který hrozil zničením masy lidských životů a stál za takové sociální rozdělení, státní nároky, ekonomické otřesy, ale především očkovací teror. Vysoce zkorumpovaný východoevropský chudobinec Ukrajina stále stojí za to, abychom se rozešli s Ruskem nebo dokonce riskovali jadernou válku,“ píše Wolfgang Hübner.

Po afghánském vzoru se podpora Ukrajině zhroutí jako domeček z karet. Pokus Zelenského obvinit Rusy z havárie ukrajinské rakety na polském území a vyvolat tak pád aliance NATO měl dopad i v USA, které za prezidenta Bidena brutálně zneužívá Ukrajinu jako protektorátní a záložní armáda , což posiluje skepsi k tomuto „spojenci“. Budoucí republikánská většina ve Sněmovně reprezentantů není v žádném případě zárukou, že se Washington od Kyjeva vzdálí. Ale nyní je více amerických zákonodárců a hlasů proti obrovské vojenské a finanční podpoře nenasytného politického herce Selenského a jeho kliky.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 17%
transparent.gif transparent.gif
Ne 67%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif