Vláda jedná ve strachu, říká Čunek. A zvažuje comeback

politika

Senátor Jiří Čunek se opřel do vlády a naznačil, že zvažuje návrat do vládní politiky. Podle Čunka totiž kabinet premiéra Petra Fialy jedná příliš pomalu a mnohdy ve strachu. 

Vláda jedná ve strachu, říká Čunek. A zvažuje comeback
Jiří Čunek
21. října 2022 - 11:03

Senátor a po letech opět zvolený starosta Vsetína Jiří Čunek (KDU-ČSL) nevylučuje návrat do politiky na vládní úrovni. Česká republika a její občané podle něj potřebují jeho názory. 

„Mnohé vládní kroky jsou neuvěřitelně pomalé a zároveň dělané s nějakým strachem, zejména v energetické politice se ohlíží na kde co, a přitom se má ohlížet jen na naše občany,“ prohlásil Čunek s tím, že on by postupoval rychleji.

Čunek, který se stal po letech opět starostou Vsetína poté, co byl vykroužkován z posledního místa, v nedávném rozhovoru pro Rádio Impuls uvedl, že za tím asi stojí dlouhodobá důvěra voličů. „Myslím, že politického talentu moc nemám, jsem člověk přímý, který moc nekličkuje a říká, co si myslí. To jsem myslel, že se moc nenosí v politice, ale ukázalo se, že někdy ano,“ řekl Čunek o svém nečekaném úspěchu.


„Upřímnost vede k tomu, že nemusím přemýšlet, co jsem kdy řekl, jestli jsem něco neříkal jinak, než je pravda, takže v tom nemusím kličkovat. Druhá věc je, že znakem dlouhodobé volby je důvěra, mě lidé znají skoro 25 let a já tu důvěru nechci zklamat,“ dodal senátor.

Ten dle svých slov nevylučuje možný návrat do vládní politiky, kde jsou aktuálně lidovci zastoupeni. „Určitě to neskrývám, nejde o nějakou moji ambici, spíše si myslím, že to politika potřebuje a jistě v tom můžu něco udělat. Tak jako jsem to dobré činil pro Vsetín, jako hejtman Zlínského kraje, tak to může být i pro celou Českou republiku. Nezakrývám proto, že takový návrat nevylučuji,“ řekl dále lidovecký senátor.

Také jsme psali:

„Aktuálně mě ale doba ukotvila v Senátu a ve Vsetíně. Ale tenhle stát minimálně moje názory patrně potřebuje, protože se mi zdá, že mnohé vládní kroky jsou neuvěřitelně pomalé a zároveň dělané s nějakým strachem, zejména v energetické politice se ohlíží na kde co, a přitom se má ohlížet jen na naše občany. V tomto bych postupoval rychleji,“ zkritizoval Čunek vládu za pomalou a nedostatečnou pomoc občanům.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: youtube)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?