Vládní babotřesky! Kterak Pekarová Nerudovou protlačila

politika

Vládní koalice SPOLU před několika týdny oznámila, že v přímé volbě prezidenta podporuje hned tři kandidáty, jmenovitě senátora Pavla Fischera, ekonomku Danuši Nerudovou a generála ve výslužbě Petra Pavla. 

Vládní babotřesky! Kterak Pekarová Nerudovou protlačila
Ilustrační foto
5. prosince 2022 - 10:30

A ačkoli by se mohlo zdát, že se vládní trojkoalice na kandidátech shodla, uvnitř to bylo na kordy. Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský otevřeně prohlásil, že Fischer na to nemá a že Nerudovou protlačila šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. A nezůstal jen u toho, prozradil ještě mnohem víc.

Opoziční hnutí ANO, které vyslalo do prezidentské volby svého šéfa Andreje Babiše, se koalici SPOLU směje, že v boji o Hrad podpořila hned tři kandidáty.

Europoslanec Tomáš Zdechovský v rozhovoru pro CNN Prima NEWS konstatoval, že koalice SPOLU nedokázala najít tak silného kandidáta, který by dokázal porazit Andrej Babiše. S výjimkou snad premiéra Petra Fialy (ODS), který však do prezidentského boje odmítl vstoupit, jelikož se cítí jako nejlepší premiér ČR všech dob, a proto v tomto úsilí a pro blaho našeho národa hodlá pokračovat. 

Europoslanec Zdechovský také řekl, že on sám hodlá volit generála ve výslužbě Petra Pavla. A neváhal zkritizovat jak ostatní příznivce generála ve výslužbě, tak i příznivce Danuše Nerudové. Za to, jak se tyto tábory vzájemně slovně ostřelují.

„Už mě všichni iritují s tím, jak jeden nadává a obviňuje druhého. Chtěl bych upozornit všechny příznivce jedné nebo druhé strany: po prvním kole se musíme všichni sebrat a jít volit toho, kdo je schopen porazit Andreje Babiše. Rozhádání a rozdělení společnosti bychom si měli nechat na jiný typ voleb, ne na tento, aby to nedopadlo jako v posledních prezidentských volbách, kdy zvítězil Miloš Zeman,“ nebral si servítky Zdechovský.


Už v průběhu měsíce října dával najevo, že se těší, až prezidentské volby skončí. 

„Už se těším, až prezidentské volby skončí. Od dob souboje Karel vs. Miloš mám pocit, že se polovina ČR povraždí a svět bude zničen. Ne, nebude. Učme se kultivované diskusi. Osobně pomohu na Hrad kandidátovi, který bude nejlépe hájit zájmy České republiky,“ napsal na twitteru.

V době, kdy kandidaturu na Hrad oznamoval Karel Janeček, Zdechovský na facebooku navíc prohlásil, že má jisté pochybnosti o přínosu přímé volby. 

Také jsme psali:

Na konto Pavla Fischera europoslanec poznamenal, že to byl výborný diplomat, ale do pozice prezidenta podle jeho názoru nedorostl. Ale mezi lidovci i v části ODS má prý Pavel Fischer nemalou podporu. Generála Petra Pavla prý podporuje křídlo ODS a křídlo TOP 09. A jméno Danuše Nerudové jako první zmínila předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: red.)





43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif