Zbořil: Nesmíme poslouchat jenom zprávy, které nám někdo předkládá

politika

<< VIDEO >> Tento týden jsme se dozvěděli že v Německu provedla německá policie razii a že zamezila puči, vlastně převratu a obsazení Bundestagu.

Zbořil: Nesmíme poslouchat jenom zprávy, které nám někdo předkládá
Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz
10. prosince 2022 - 02:20

Co nám k tomu můžete říct pane Zbořile?

„Ta zpráva je v každém případě velice zajímavá. Už tím svým podáním. Jednak byl poprvé citován úředník z Úřadu pro ochranu ústavy v Německu, a to v novinách,  v jakémsi německém „Blesku“ Bildu, a za druhé, hned se toho chopila Česká televize, která dokonce kvůli tomu pozvala do Prahy z Brna brněnského extremistologa Miroslava Mareše. Ten nám vysvětlil, že ti lidé co byli zatčeni jsou pravicoví nebo  levicoví extremisté. Přitom víme jenom o jedné bývalé poslankyni AfD,  a pak o nějakém člověku aristokratického původu. (Jejich jména si musíme postupně dohledávat.) Navíc těchto lidí bylo asi 25,  dnes už jich má být víc než 50. Policie prý zasahovala v jedenácti spolkových zemích  takže, jenom tak přes palec, jsou to dva až tři lidé v jedné spolkové zemi“ říká v úvodu rozhovoru pro Prvnizpravy.cz Zdeněk Zbořil.

Německá historie násilí….

„Ta zpráva je velmi podezřelá a dělá na mě dojem, že, nechci  to ani říkat, je to policejní provokace nebo provokace zpravodajských služeb. Ale protože Německo má svoji historii násilí,  vzpomeňme na Noc dlouhých nožů v třicátých letech 20.stol.  a vyvraždění vedení SA ze smyšlených důvodů, vzpomeňme si na zapálení říšského sněmu, po které následovalo vydání tzv. zmocňovacích zákonů a konec pokusu o demokracii…  Nezapomínejme ani na vraždu medika Bruno Ohnesorga v době pobytu íránského císařského páru v Berlíně.  A pak samozřejmě na celou historii skupiny Baader-Meinhof a po těch prvních, a po nich následujících akcích „Frakce rudé armády“,  které měly na rukách skutečně krev. (Právě nedávno, snad asi jen shodou okolností, prezentovala ČT nejméně dvakrát snad více než hodinový program Baader-Meinhof Komplex s odkazem ne pravděpodobnou vraždu a nikoliv sebevraždu několika členů této skupiny.)

Tyto „akce“ začínaly také tím, že tito tak zvaní studenti měli začínali s  ideologií denacifikace Německa a tvrdili, že starší generace nedostála svému úkolu, a že oni musí zachránit zemi a stát třeba i krveprolitím. A nezapomeňme také, že Joschka Fischer, který byl v té době bouřlivých událostí velmi radikálním a někdy dokonce ozbrojeným manifestantem, tak později skončil jako ministr zahraničích věcí Spolkové republiky Německo,“ připomíná Zdeněk Zbořil.

Ponaučení…

„Takže musíme být opatrní a neposlouchat jen ty zprávy, které nám někdo předkládá abychom je považovali za důvěryhodné, ale zamýšlet se nad tím, zda to nemá zase jen někomu posloužit,  zda to nemá nejenom vyvolat třeba jen strach a nejistotu v německé a  evropské společnosti. A zda to není třeba i anti- evropská akce i proti byrokratizaci státního aparátu v Německu a paralelně i v Evropské unii. V těch šedesátých letech válka za velké ideály byla nesena zejména antibyrokratickou revolucí,  a co když má tato ´akce´ odstartovat dnes něco podobného. Že to té chřadnoucí demokracii v EU nepomůže,  ani nezíská sympatie u obdivovatelů  evropských hodnot doma a ve světě, si můžeme být ale jisti,“ dodává Zdeněk Zbořil.

Podrobnější analýzu si můžete poslechnout v následujícím rozhovoru Zdeňka Zbořila pro Prvnizpravy.cz


(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif