Zdeněk Lanz: Zastavme to šílenství, dokud je ještě čas!

politika

<< GLOSA >> Ministři obrany z podstaty svých funkcí nevytvářejí mezinárodní politiku, „pouze“ realizují „obranná“ rozhodnutí svých vlád.

Zdeněk Lanz: Zastavme to šílenství, dokud je ještě čas!
Zdeněk Lanz
13. září 2022 - 03:20

Přesto mohl být ten, kdo vyslechl páteční (9.9.2022) briefing ministrů Austina a Černochové, zklamán, píše v glose pro Prvnizpravy.cz Zdeněk Lanz.

Oba protagonisté sice pronesli řadu prohlášení – např. podle Austina Severoatlantická aliance nevyhledává konfrontaci s Ruskem a ani pro něj nepředstavuje hrozbu, … Pevný závazek bránit spojence je podle něj obzvlášť důležitý ve chvíli, kdy Rusko pokračuje ve své kruté a nevyprovokované válce proti Ukrajině. Černochová poznamenala, že ČR je jedním z pěti největších dodavatelů vojenského materiálu na Ukrajinu – na slova jako mír nebo příměří však posluchač čekal marně.



Jednat se přitom mělo a mohlo dávno, nikdo nemusel zbytečně umírat. Jednat se mělo hned, bez podmínek a s jediným cílem – okamžité příměří.

Jenže někdo tlačí Ukrajince, aby na jednání kývli teprve v okamžiku, kdy se hranice vrátí před rok 2014. Ale to může trvat několik desítek, možná i stovek let.

Takže se bude dál umírat. A naše zbraně budou dál zabíjet civilisty na Rusy obsazeném území.

Zjevně přichází čas na monotématické demonstrace (samozřejmě v mezích zákona) s konkrétním požadavkem:

Zastavte to šílenství, dokud je ještě čas! vyzývá Zdeněk Lanz.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif