Zelenskij vyzval k úplné blokádě ruských médií po celé Evropě

politika

Vladimir Zelenskij tak učinil  prostřednictvím „Havlovského“ fóra 2000.

Zelenskij vyzval k úplné blokádě ruských médií po celé Evropě
Juraj Draxler, slovenský politilog
1. září 2022 - 04:20

Připomínka toho, jak dnes vypadá zpravodajská scéna:
  • Příklad 1
V našich či západních médiích si přečtete 10 článků za sebou o tom, že Putin nerespektuje Ukrajinu a ukrajinský národ.
Potom zapnete ruskou televizi a mluvčí Kremlu mluví o ukrajinském národě, ministr Lavrov ho několikrát zmiňuje na tiskové konferenci.
A dnes ministr školství podal Putinovi zprávu o tom, jak zajistit začátek nového školního roku na okupovaných územích. Včetně výuky ukrajinského jazyka na plný úvazek.
  • Příklad 2
Vidíte deset spotů v západních médiích o tom, jak chce Putin obsadit Ukrajinu, neuznává ukrajinskou vládu atd.
Víte, že Putin, Peskov a Lavrov od února opakují, že konflikt skončí, až když si Putin se Zelenským sednou. Zdůrazňují ale, nejprve je třeba dohodnout odpovídající podmínky, aby mohl být konflikt uzavřen a Rusko mohlo považovat své požadavky za splněné.
  • Příklad 3
Dočtete se dalších deset nebo dvacet článků o tom, jak se lidé na Ukrajině bojí Rusů. A potom v ruské televizi vidíte záběry stovek aut prchajících z válečné zóny: na ruskou stranu. Aneb jak na vesnicích lidé utíkají ze svých domovů, aby přicházejícím ruským vojákům dali nějaké drobné nebo si potřásli

Jasně, podobně silné jsou i opačné emoce a podpora druhé strany. Ale o to jde: jestli víte jen o jednom, nebo máte vyvážený obrázek.

Proto tvrdím, že v tomto konfliktu nejde jen o krvavé oběti, i když jde v první řadě z dálky, ale i o něco jiného: zachování lidskosti, racionality a normálního, civilizovaného zájmu o objektivitu.

To neznamená, že není prostor pro konkrétní interpretace konfliktu, protichůdné. Ale to je něco úplně jiného než manipulace s realitou a potlačování faktů.

A vypněte všechno nepohodlné. Jak to demokrat Zelenskij předepisuje Evropě.



A komentáře:
  • Koho ešte dnes zaujímajú vyhlásenia nejakého Zelenského ktorý sníva v opojení o dobití všetkých stratených území a porazení Ruska. Ten je rovnako mimo ako tí naši. Malo by nás zaujímať ako sa ich legálne a rýchlo zbaviť, prv než narobia ešte väčšie škody.
  • Co je plnocenne vyucovanie ukrajinskeho jazyka? Kanal na youtube Олеся Медведева (ruskojazycna zurnalistka z ukrajinskej Gorlovky) vcera hovorila, ze v Chersonskej oblasti sa budu ucit ukrajincinu max. ako cudzi jazyk (resp. samostatny predmet), alebo ako kruzok (t.j. nie vyucovaci)
  • na území kde žijú rusky hovoriaci obyvatelia na 99% chcete učiť jazyk iný???


(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)




Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif