1,3 milionu na podporu zájmových aktivit hradeckých žáků

regiony

V rámci prvního kola dotací na volnočasové aktivity dětí a mládeže poskytne město Hradec Králové téměř tři čtvrtě milionu korun. Částku na svém březnovém zasedání schválili radní města.

1,3 milionu na podporu zájmových aktivit hradeckých žáků
Hradec Králové
21. března 2023 - 08:00

Finance putují na podporu 56 projektů hradeckých klubů, zájmových kroužků a spolků. Vedle toho radní podpořili také poskytnutí individuálních dotací na provoz dvou soukromých hudebních škol ve výši 550 tisíc korun, které ke konci března projedná ještě hradecké zastupitelstvo. Další dotace pak město plánuje rozdělit pro druhou polovinu tohoto roku, jednat by se mohlo přibližně o milion korun.

„V Hradci Králové nalezneme řadu zájmových skupin, které díky své činnosti kvalitně podporují rozvoj dětí a mládeže. Mezi ně patří většinou sportovní, hudební a výtvarné kroužky, ale své zastoupení zde mají také všeobecné zábavně-vzdělávací akce. Jsou to projekty, které v našem městě chceme, proto jsme v prvním dotačním kole podpořili drtivou většinu žadatelů,“ uvádí primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

Radní města na svém březnovém zasedání schválili podporu 56 projektům v celkové částce více než 742 tisíc korun. Mezi podpořenými projekty jsou například Tenisová, badmintonová a beachvolejbalová škola pro děti a mládež pod SK HIT HK, Folklórní soubor Kvítek či Aikido HK. Jednu z nejvyšších částek ve výši 27 300 korun obdrží Junák – český skaut na podporu činnosti skautského střediska K. Šimka Hradec Králové. Vedle toho schválili radní města také podporu dvěma uměleckým tělesům v Hradci Králové. Základní umělecká škola Boni pueri by na svou celoroční činnost měla získat podporu od města ve výši 250 tisíc korun. Nadace rozvoje dětského sborového zpěvu by mohla na roční provoz dostat příspěvek ve výši 300 tisíc korun. Obě tyto částky budou na svém zasedání ke konci března projednávat ještě zastupitelé města.



V následujícím kole dotací na volnočasové aktivity děti a mládeže v druhém pololetí tohoto roku se město chystá rozdělit přibližně další milion korun. Žádosti mohou zájemci o dotaci podávat už od března prostřednictvím dotačního portálu Magistrátu města Hradec Králové.

Královéhradeckénovinky.cz informovala Kateřina Rohlíčková, tisková mluvčí Magistrátu města Hradec Králové.

(jv.královéhradeckénovinky.cz foto:arch)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?