Dětská klinika Masarykovy nemocnice má nové přístroje

regiony

Nové přístroje přesahující hodnotu jeden milion korun, zakoupené Nadačním fondem Kapka naděje (NFKN), využívá k léčbě Dětská klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z.

Dětská klinika Masarykovy nemocnice má nové přístroje
Z předání
13. února 2023 - 07:00

Zástupkyně nadačního fondu přístroje zakoupené v loňském roce slavnostně předaly, spolu s dárky pro malé pacienty, v dětském pavilonu ústecké nemocnice ve čtvrtek 9. února 2023.

Setkání se zúčastnily za NFKN jeho ředitelka Dita Loudilová a projektová manažerka Pavlína Vacátková, které přivítal přednosta kliniky MUDr. Jaroslav Škvor, CSc., a ředitel Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem MUDr. Aleš Chodacki.

„Nadační fond Kapka naděje je naším dlouholetým partnerem a díky jeho přízni a výborné spolupráci s ním jsme na naše pracoviště získali další nové přístroje pro pacienty a zdravotnický personál. Díky štědrosti takových dárců, jako je Kapka naděje, přichází významná pomoc, za kterou moc děkujeme,“ uvedl přednosta MUDr. Jaroslav Škvor, CSc.



Nové přístroje předala zdravotníkům Dita Loudilová, ředitelka nadačního fondu. „Spolupráce Nadačního fondu Kapka naděje s Masarykovou nemocnicí v Ústí nad Labem trvá již 14 let. Za tuto dobu fond nakoupil přístroje a vybavení pro nemocnici za více než 4 400 000 Kč. Velmi nás těší, že jsme mohli takto pomoci. Dnes slavnostně předáváme plicní ventilátor Evita 600 a měřicí přístroj QuickRead Go, které financovala společnost Shell, a z veřejné sbírky Nadačního fondu Kapka naděje pořízený pacientský monitor životních funkcí B125,“ sdělila ředitelka NFKZ.

„Kapka naděje je za tu neuvěřitelnou dobu trvající spolupráce stále s námi a jsem za tak spolehlivého partnera opravdu rád. Zvláště v posledních letech, kdy počet mecenášů pro zdravotnictví spíše ubývá. Kapce naděje moc děkuji a těším se na další spolupráci s ní,“ zdůraznil ředitel nemocnice MUDr. Aleš Chodacki.
                 
(rp,usteckenovinky.cz,foto:krajskazdravotni)



Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif