Do podzemí, ateliérů i na festival. Podzimní Vysočina láká

regiony

Na výlet s chutí do podzemí, na hrad, zříceniny, kolem studánek, do otevřených ateliérů či na filmový festival…

Do podzemí, ateliérů i na festival. Podzimní Vysočina láká
Jihlavské podzemí
27. září 2022 - 11:00

Krajská centrála cestovního ruchu připravila pro návštěvníky řadu tipů, kam na Vysočinu vyrazit za zážitky i dobrým jídlem, na výlety se psem i za kulturou během podzimu.
 
Kampaň Ochutnej podzimní Vysočinu ukazuje krásy vysočinské přírody i měst, atraktivní turistické cíle ve spojení s představením kvalitních restaurací, zve k návštěvě muzeí, galerií i kulturních akcí.

Zájemcům o návštěvu muzeí a galerií zřizovaných Krajem Vysočina se vyplatí opatřit si speciální společnou vstupenku, kterou pořídí za velmi výhodnou cenu až do konce tohoto roku. Vstupenka platí po dva roky pro dvanáct návštěv,“ připomněl náměstek hejtmana Roman Fabeš.



Během podzimu se na Vysočině každoročně koná také řada vyhlášených kulturních akcí. Hned o prvním říjnovém víkendu jsou to Dny otevřených ateliérů, do nichž se letos zapojila stovka výtvarníků – malířů, grafiků, keramiků, sochařů, kovářů, řezbářů, sklářů, šperkařů a další umělců. V půli října nás čeká Podzimní knižní veletrh v Havlíčkově Brodě (14.–15. 10.) a konec října (25.–30. 10.) v Jihlavě bude patřit slavnosti dokumentární kinematografie. Proběhne již 26. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárního filmu Jihlava.

„Pro všechny, kteří si chtějí užít podzimní Vysočinu výletem do přírody i města se psem, jsme rozšířili nabídku výletů s chutí. Novinkou je třeba výprava Geoparkem Vysočina na hrad Roštejn, výšlap na kole na zříceninu Rokštejn, výlet se psem na Orlík nebo návštěva jihlavského podzemí,“ sdělila Oľga Königová, ředitelka Vysočina Tourism. Všechny výlety s chutí, jejichž nedílnou součástí jsou zastávky v kvalitních restauracích, hospůdkách i kavárnách jsou na turistickém portále Vysočina.eu v sekci Ochutnej Vysočinu.

(rp,novinkyvysocina.cz,foto:krajvysocina)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif