Do sociálních služeb půjdou stovky miliónů korun

regiony

Olomoucký kraj udrží dostupnost sociálních služeb. Mimo celkového dofinancování všech služeb tak kraj aktuálně řeší například evropské a státní dotace pro azylové domy. Na jejich provoz půjdou v dalších letech stovky miliónů korun.

Do sociálních služeb půjdou stovky miliónů korun
Ilustrační foto
4. srpna 2022 - 08:00

Jen desetinu z toho ale zaplatí hejtmanství, a to díky úspěšné dotační politice.

„Provoz sociálních služeb v azylových domech bude z devadesáti procent kryt dotacemi Evropské unie a Ministerstva práce a sociálních věcí,“ doplnila Zdeňka Dvořáková Kocourková, radní Olomouckého kraje pro investice, evropské projekty, transparenci, IT a Smart region.

Provoz azylových domů řeší dotační titul ve dvou obdobích, a to v letech 2023 až 2024 a 2025 až 2027. Sociální služby se v poslední době potýkají, stejně jako všichni ostatní, s rychlým nárůstem cen energií i dalších výdajů.

„Znovu zdůrazňuji, že přes všechny hrozby a potíže je pro mě a krajskou samosprávu zajištění kvality a rozsahu sociálních služeb naprostou prioritou. Zároveň se snažíme o to, abychom maximálně využívali všech dotačních titulů. A oboje se nám, s vypětím všech sil, daří,“ uvedl Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí.

Žádost o dotace na první uvedené dotační období podá kraj ještě v průběhu letošních prázdnin.

Olomouckenovinky.cz informovala Bc.Eva Knajblová, tisková mluvčí Olomouckého kraje.

(rp,olomouckenovinky.cz,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif