Fotosoutěž Muzea regionu Valašsko míří do finále

regiony

Už jen do čtvrtku 30. června můžete zasílat své snímky do letošního ročníku soutěže Muzea regionu Valašsko pro amatérské fotograf(k)y s názvem Valašsko – můj domov.

Fotosoutěž Muzea regionu Valašsko míří do finále
Robert Zámečník – Sečení luk na Soláni
28. června 2022 - 07:30

Pro nejlepší jsou připraveny zajímavé ceny, výběr nejzdařilejších fotografií bude vystaven na zámku Vsetín.

Soutěž konaná jednou za dva roky je letos premiérově rozdělena do tří kategorií. Pro autory starší 16 let jsou určeny dvě z nich – 1. téma příroda (krajina, zvířata, květiny, hmyz) a 2. téma lidé a kultura (stavby, lidé, zvyky a tradice). Děti do 15 let mají jednu kategorii na volné téma. „Účastnit se mohou pouze fotografové-amatéři. Každý může nominovat do soutěže maximálně 5 snímků, které musí být pořízeny u nás na Valašsku,“ upozornil jeden z kurátorů soutěže Pavel Mašláň.

Fotografie můžete zasílat buďto e-mailem na adresu zc.okssalavmuezum@nalsam (v dostatečné tiskové kvalitě, minimální velikost 1,5 MB) nebo vytištěné ve formátu A3 na adresu Muzeum regionu Valašsko, Horní náměstí 2, Vsetín 755 01. K fotografiím připojte svoji adresu, název snímku a také místa, kde pořízen. Uzávěrka je 30. června.



Soutěžní práce vyhodnotí odborná porota. Pro tři nejlepší autory z každé kategorie jsou připraveny zajímavé ceny. „Nejzdařilejší snímky budou prezentovány v rámci výstavy, která proběhne od 6. srpna 2022 do 13. ledna 2023 na zámku Vsetín. Takže pokud rádi fotíte a chtěli byste porovnat své umění s ostatními, tak neváhejte. Valašsko nabízí spoustu možností pro krásné fotografie a my už se moc těšíme na snímky, které nám zašlete,“ doplnil druhý kurátor Jan Husák.

Zlínskénovinky.cz informoval Jiří Koňařík, Muzeum regionu Valašsko.

(rp,zlinskenovinky.cz,foto:Robert Zámečník)




Jiří Koňařík
Propagační pracovník Muzea regionu Valašsko
e-mail: zc.okssalavmuezum@kiranok
tel. 571 411 690, 605 509 928

www.muzeumvalassko.cz
@muzeumregionuvalassko



Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif