Házel popelnicí po zaparkovaném autě

regiony

Ve vazební věznici skončil včera osmatřicetiletý recidivista z Otrokovic, kterého o víkendu zadrželi policisté z Otrokovic, protože házel odpadkovým košem po zaparkovaném vozidle a hlasitě křičel na kolemjdoucí, že je zabije.

Házel popelnicí po zaparkovaném autě
Z místa zásahu
30. listopadu 2022 - 07:30

Důvodem jeho běsnění byl fakt, že mu ujel autobus. Kriminalisté čtyřikrát trestaného muže obvinili ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví. V případě odsouzení hrozí recidivistovi další trest odnětí svobody, tentokrát až na tři roky.

Několik oznámení o řádění muže, kterého obyvatelé Otrokovic znají jako uživatele drog, přijali policisté i strážníci z Otrokovic. Společně přijeli na místo události a známého recidivistu uviděli spát na zastávce MHD. Po zjištění informací od svědků muže zadrželi a převezli do policejní cely. Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu 1,75 promile alkoholu a pozitivní byla také zkouška na přítomnost drog. Policisté zjistili, že odpadkovým košem poškodil zaparkované vozidlo Renault, kterému vysklil zadní dveře. Škoda je předběžně vyčíslena na šestnáct tisíc korun. Výtržník si ze svého chování moc nepamatuje.



Podobné jednání měl na svědomí už pár dní předtím, kdy odpadkovým košem poškodil skleněnou výplň autobusové zastávky. Začátkem listopadu kradl v prodejně potravin v Ostravě a koncem října zapálil v Otrokovicích několik plastových kontejnerů. Od února, kdy ho propustili z posledního výkonu trestu, má na svědomí také další krádeže a poškozování cizího majetku. Policisté proto podali návrh na jeho umístění do vazby, což soudce okresního soudu akceptoval.

Zlínskénovinky.cz informovala por. Bc. Monika Kozumplíková, tisková mluvčí KŘP Zlínského kraje.

(rp,zlinskenovinky.cz,foto:krp zk)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?