Hejtmanství a Univerzita Palackého řešily aktuální projekty i plány

regiony

Hejtmanství a Univerzita Palackého řešily aktuální projekty i plány
Z jednání
25. března 2023 - 08:00

Společné jednání zástupců Olomouckého kraje a Univerzity Palackého se konalo ve středu 22. března v sídle hejtmanství. Hlavními tématy byly aktuální projekty a připravované plány do budoucna. Koordinační schůzky obou institucí probíhají pravidelně.

Olomoucký kraj a Univerzita Palackého jsou významní partneři, kterým jde o společnou věc – rozvoj a zlepšování života v Olomouckém kraji. To se ukázalo právě i na dnešním jednání, kde jsme řešili řadu společných projektů,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Zástupci kraje nabídli k jednání například téma rozvoje dobrovolnictví, které by bez studentů olomoucké univerzity nebylo možné. Probírala se například i tísňová péče, spolupráce na výzkumných projektech nebo kooperace s Inovačním centrem Olomouckého kraje. Zástupci Univerzity Palackého předestřeli také otázku Hanáckých kasáren, adaptační strategie nebo téma spolupráce v rámci Centra pomoci studentům se specifickými potřebami.

Společnému jednání se potěšil také Martin Procházka, rektor Univerzity Palackého v Olomouci. Univerzita a kraj mají totiž mnoho společných témat k diskuzi. „Hovořili jsme velmi věcně a otevřeně například o možných přínosech zahraniční spolupráce a kontaktů univerzity pro budoucí rozvoj investičních a podnikatelských aktivit v kraji, o možnostech podpory vzdělávání a rostoucí poptávce po absolventech například ve zdravotnických či pedagogických oborech nebo o spolupráci kraje a univerzity v oblasti rozvoje dobrovolnictví,“ řekl rektor Procházka.



Řeč byla také o letošních oslavách 450 let od založení univerzity. „Přínos těchto setkání je nejen ve výměně informací, ale i v koordinaci kroků, které může Olomoucký kraj a Univerzita Palackého podnikat společně. Týká se to například i spolupráce hejtmanství na propagaci oslav 450 let od založení univerzity, které si letos připomínáme,“ dodal Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství.

Olomouckenovinky.cz informovala  Mgr.Radka Kmochová, tisková mluvčí Olomouckého kraje.

(rp,olomouckenovinky.cz,foto:otrokovice)



Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif