Kraj Vysočina pošle půl milionu jihlavské ZOO

regiony

Krajské zastupitelstvo bude v září rozhodovat o půlmilionové pravidelné dotaci pro jihlavskou ZOO, která krajské peníze využívala pravidelně na modernizaci ubikací pro zvířata.

Kraj Vysočina pošle půl milionu jihlavské ZOO
Ilustrační foto
19. srpna 2022 - 11:00

V letošním roce dotace pomůže s výměnou rákosové krytiny na objektu zázemí pro návštěvníky v Africké vesnici Matongo, která začala sloužit už v roce 2004.
 
Kraj Vysočina a město Jihlava mají od roku 2015 uzavřené memorandum o vzájemné spolupráci. Navzájem podporují činnost dvou návštěvnicky nejatraktivnějších organizací na území krajského města, kterými jsou zmíněná městská ZOO a dále krajské Horácké divadlo Jihlava.



„V minulosti Kraj Vysočina spolufinancoval například výstavbu voliér pro dravé ptáky a sovy, umístění cykloboxu u vstupu do ZOO nebo pořízení nových ubikací pro vybrané živočichy. Dotace města Jihlavy pomohla Horáckému divadlu Jihlava s rekonstrukcí zvukové aparatury na velké scéně, s instalací scénického nasvícení fasády budov divadla a letos je avizován spolupodíl města Jihlavy na úhradě nákladů spojených s revitalizací malé scény jediné profesionální divadelní scény v regionu,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

NovinkyVysočina.cz informovala Eva Neuwirthová, tisková mluvčí, Kraj Vysočina.

(rp,novinkyvysocina.cz,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif