Krajská zdravotní rozšíří provoz urologické ambulance v Rumburku

regiony

Krajská zdravotní, a.s., (KZ) rozšíří provoz urologické ambulance v nemocnici v Rumburku, která je od poloviny loňského roku detašovaným pracovištěm Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Krajská zdravotní rozšíří provoz urologické ambulance v Rumburku
Ilustrační foto
30. prosince 2022 - 07:00

Ambulance pro tuto specializaci, jejíž zastoupení v nemocnici chybělo, se poprvé otevřela 31. května 2022. Lékaři Kliniky urologie a robotické chirurgie Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., zde budou zajišťovat péči od ledna 2023 namísto jednoho dva dny v měsíci.

„Důvod pro rozšíření ordinačních hodin je jasný, máme zde velkou skupinu pacientů s funkčními poruchami, kteří potřebují specializovanou péči. Provoz ambulance se tak rozšíří o ordinování MUDr. Petry Hokůvové jednou měsíčně ve čtvrtek. Zaměřeno bude hlavně na poruchy mikce, kdy se pacient potýká s nemožností se vymočit, na inkontinenci a běžnou urologii. Moje ambulance bude nadále zaměřená především na onkourologickou problematiku,“ informoval MUDr. Jan Schraml, Ph.D., přednosta Kliniky urologie a robotické chirurgie Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z.



„Navýšení ordinačních hodin urologické ambulance, která úspěšně funguje v rumburské nemocnici již více než půl roku, přinese další zkvalitnění dostupné péče pro obyvatele Šluknovského výběžku tak, aby nemuseli dojíždět na mnoho desítek kilometrů vzdálená zdravotnická pracoviště. V letošním roce jsme ve spolupráci s kožním oddělením Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem zprovoznili dermatovenerologickou ambulanci jedenkrát týdně s předpokladem dalšího rozšíření ordinačních hodin v průběhu příštího roku. Z toho je zřejmé, že tu nechceme péči pouze zachovat, ale dále se snažíme o její rozšiřování a zkvalitňování,“ uvedl MUDr. Michal Tichý, Ph.D., MPH, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., pracoviště Rumburk.

(rp,usteckenovinky.cz,foto:krajskazdravotnirumburk)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 80%
transparent.gif transparent.gif
Ne 10%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif