Letní koupaliště Flošna čekají změny, které ocení rodiče i děti

regiony

Před necelými třemi týdny skončila třináctá sezóna na hradeckém letním koupališti Flošna, o které se stará Správa nemovitostí Hradec Králové.

Letní koupaliště Flošna čekají změny, které ocení rodiče i děti
Koupaliště Flošna
6. října 2022 - 08:00

Správa nemovitostí Hradec Králové nyní připravuje další plány pro nadcházející sezónu. Novinkou bude obnova a rozšíření zastínění u dětského bazénu, přibydou také herní prvky pro děti na hřištích, lavičky i místo pro stolní tenis. Rada města na svém včerejším zasedání schválila vypsání výběrového řízení na zhotovitele těchto prací, které by měly skončit nejpozději koncem dubna příštího roku.

„Celá tato obnova bude spočívat v přeměně dvou částí letního koupaliště Flošna, což ocení především rodiče s dětmi. Velmi oblíbenou částí je pro rodiče zastíněný prostor u dětského bazénku. Právě kvůli oblibě dojde k jeho rozšíření a výměně některých částí konstrukce za nové. Nový prostor tak bude dvakrát větší, než na co byli návštěvníci koupaliště doposud zvyklí,“ říká náměstek primátora pro oblast správy majetku města Pavel Marek. Na koupališti se promění také stávající dětské hřiště. Herní prvky budou rozšířeny a přesunuty do prostoru mezi restaurací a hřištěm pro plážový volejbal. „Tuto lokalitu jsme vybrali i z toho důvodu, aby mohlo hřiště fungovat po celý rok a nejen v době letní sezóny,“ upřesňuje náměstek Marek.

Na přesunutém hřišti budou děti čekat nové kolotoče a houpačky. Dojde také na úpravu plochy pro umístění stolu na stolní tenis a v lokalitě přibydou i nové lavičky.



Rada města na svém zasedání schválila vypsání výběrového řízení na zhotovitele těchto změn. „Vysoutěženo bychom chtěli mít do konce tohoto roku. Poté bude záležet na domluvě s budoucím zhotovitelem, kdy práce začnou. Nestanovili jsme přesný termín zahájení, ale naše podmínka byla, aby práce skončily nejpozději na konci dubna. Rádi bychom začali novou sezónu s chystanými novinkami,“ uvádí vedoucí letního koupaliště Flošna Jan Konvalinka.

Kralovehradeckenovinky.cz informovala Kateřina Rohlíčková, tisková mluvčí Magistrátu města Hradec Králové.

(jv,kralovehradeckenovinky.cz foto:arch.mmhk)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 77%
transparent.gif transparent.gif
Ne 12%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 11%
transparent.gif transparent.gif