Místo Mikuláše nadělovalo ve školkách dárky vedení Trojky

regiony

Vedení Trojky zaskočilo za Mikuláše, rozdalo nadílku v mateřinkách.

Místo Mikuláše nadělovalo ve školkách dárky vedení Trojky
Mikuláš v MŠ Z. Wintra
30. listopadu 2022 - 07:00

Do Mikuláše ještě pár dní zbývá, děti z mateřinek třetího plzeňského obvodu se ale můžou těšit z nadílky už nyní. Již tradičně jim totiž místo anděla, čerta a Mikuláše předává dárečky vedení „Trojky“. To bude objíždět všechny své mateřské školy celkem tři dopoledne. Začalo v úterý 29. listopadu.

A byly jste hodné, děti? S touto otázkou chodí začátkem prosince většinou Mikuláš. „Ten ale všechny mateřské školy obejít nezvládá. Poprosil proto, jestli bychom ho nemohli zastoupit a nadílku vám od něj předat. Tak jsme tady,“ vysvětluje dětem z 24. MŠ starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Domluvenou scénku s ním hrají i všichni tři místostarostové – Pavel Šrámek, Ondřej Ženíšek a Ladislav Nový. Odpovídají bez váhání, dnes už je to jejich šestá štace. „Také nám Mikuláš říkal, že se máme zeptat, jestli tady děti nezlobily,“ pokračuje Ondřej Ženíšek a odpovědí je mu hlasité NE!

„Tak to bychom potřebovali ještě slyšet nějakou hezkou básničku nebo písničku, pokud ji tedy umíte,“ přeje si I. místostarosta Pavel Šrámek. Děti ji samozřejmě umí, a dokonce je o čertech. Společně s vedením obvodu si pak ještě zazpívaly známé Rolničky doprovázené perkusovými nástroji a na piano je doprovodila ředitelka školky Lenka Kůsová.

A protože je třeba se ujistit, jestli si děti nevymýšlely a opravdu hodné byly, přichází na řadu kouzelná kravata, kterou si při této příležitosti uvázal kolem krku starosta. Na odpověď, že ano, se rozezní. „Hrající kravata nikdy nelže, je to v pořádku,“ potvrzuje pravdivost dětských slov David Procházka.

Nezbývá než zatleskat, pochválit a předat čokoládové adventní kalendáře a další dárečky. „Tato školka od nás dostala ozvučné barevné trubky, kdy každá barva reprezentuje jinou výšku tónu. Dárky jsou ale různé. Ve 22. MŠ jsme zase nadělili hry, které děti naučí poznávat barvy i tvary,“ říká Ladislav Nový.



S prázdnýma rukama nezůstaly ani paní učitelky, pro které mělo vedení třetího obvodu připravené růže. Zbývající mateřinky, na které se zatím nedostalo, se mohou na návštěvu s nadílkou těšit ve středu a ve čtvrtek.

Plzenskenovinky.cz informovala Michaela Adámková, tisková mluvčí Městského obvodu Plzeň 3 Plzeň 3.

(jv,plzenskenovinky.cz foto:moplzen3)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 17%
transparent.gif transparent.gif
Ne 66%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif