Napadl strážce zákona, chtěl do vězení…

regiony

Teprve 19letý muž s jedním záznamem v rejstříku trestu měl v minulém týdnu napadnout strážníka městské policie Ostrava.

Napadl strážce zákona, chtěl do vězení…
Policisté se zadrženým
24. března 2023 - 12:00

amotnému útoku však předcházelo kopání do služebního vozidla. Poté, co strážník vyšel z auta a vyzval mladíka, aby svého jednání zanechal, spustila se okamžitá reakce. Opět pokračoval v kopání, ale tentokrát ho směřoval přímo na uniformovaného strážníka. Ten okamžitě muže zpacifikoval a poté předal do rukou policistů.

V minulém týdnu to však nebyl jediný útok na úřední osobu, který měl muž na svědomí. Jen dva dny předtím si vyhlédl před obvodním oddělením policejní vozidlo, do kterého měl opět kopat. Jakmile z budovy vyšel policista a vyzval ho k zanechání jeho jednání, reakce byla úplně stejná. Kop směřoval k uniformovanému policistovi.



Komisař 1. oddělení obecné kriminality Ostrava obvinil muže z přečinů násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Také byl podán opakovaně podnět na vzetí do vazby. V prvním případě byl soudcem zamítnut, ve druhém případě byl již akceptován. V případě odsouzení a prokázání viny mladíkovi hrozí až čtyři roky vězení.

Jak bylo u výslechu zjištěno, obviněný chtěl za každou cenu do vězení, a to z důvodu špatného rodinného zázemí. Proto přišel s myšlenkou napadnout strážce zákona. Ukázalo se, že v minulém roce se obdobného jednání již dopustil a byl za to odsouzen a potrestán.

Moravskoslezskenovinky.cz informovala por. Bc. Eva Michalíková, tisková mluvčí KŘP Moravskoslezského kraje.

(rp,moravskoslezskenovinky.cz,foto:krp msk)



Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 82%
transparent.gif transparent.gif
Ne 9%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 9%
transparent.gif transparent.gif