Nový pavilon Domova seniorů Jenštejn má pojmout 26 nových klientů

regiony

Nový pavilon Domova seniorů Jenštejn má zvýšit kapacitu domova o 26 lůžek. Krajská rada schválila vítěze veřejné zakázky na vypracování projektové dokumentace na zajištění stavebního povolení ke stavbě nového pavilonu v areálu jenštejnského domova seniorů.

Nový pavilon Domova seniorů Jenštejn má pojmout 26 nových klientů
Ilustrační foto
4. února 2023 - 12:30

Domov seniorů Jenštejn má aktuálně kapacitu 166 lůžek v domově pro seniory a pečovatelská služba, kterou domov provozuje zvládne obsloužit dalších 60 klientů v domácím prostředí. Radní pro oblast sociálních věcí Martin Hrabánek komentuje záměr kraje: „Výstavbou nového pavilonu dojde nejen ke zvýšení lůžkové kapacity, zvýší se i pohodlí klientů domova. 70 % nově vybudovaných pokojů bude jednolůžkových, zbylých 30 % pak dvoulůžkových. Součástí bude samozřejmě i nejmodernější vybavení, tak aby klienti domova měli potřebný komfort služeb. Počítáme, že samotná stavba by měla začít zhruba v polovině roku 2024.“

Na zpracování projektové dokumentace a zajištění povolení ke stavbě kraj vyhlásil veřejnou zakázku. Jak probíhal výběr dodavatele vysvětluje radní pro oblast investic, majetku a veřejných zakázek Libor Lesák: „Díky transparentně nastaveným podmínkám výběrových řízení, které umožňují širokému okruhu dodavatelů zasílat své nabídky, se nám dlouhodobě daří soutěžit výrazně nižší ceny. Také v tomto výběrovém řízení, do kterého se přihlásili 3 zájemci, byla vítězná nabídka téměř o polovinu nižší oproti původně předpokládané ceně.“ Předpokládaná hodnota veřejné zakázky byla více než 3 miliony korun včetně DPH.  Vítězná nabídka dodavatele Straet architects s.r.o. dosáhla hodnoty 1,5 milionu korun.



Domov seniorů Jenštejn funguje od roku 1960 a zajišťuje kromě pobytových služeb domova seniorů, také pečovatelské služby terénní či ambulantní formou.  Středočeský kraj má ve své Síti sociálních služeb aktuálně 65 domovů pro seniory, ve kterých je asi 6 tisíc lůžek, 4 274 lůžek v domovech pro seniory a 1871 lůžek v domovech se zvláštním režimem.

Informoval Krajský úřad Středočeského kraje.

(jv,stredoceskenovinky.cz foto:arch.kú)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?