Oprava dvou přesýpaných dálničních mostů na dálnici D1 u Měšína

regiony

ŘSD zahajuje opravu dvou přesýpaných dálničních mostů na dálnici D1 u Měšína, kterými jsou převáděny pod dálnicí vodoteče.

Oprava dvou přesýpaných dálničních mostů na dálnici D1 u Měšína
Vodoteč pod dálničními mosty
4. srpna 2022 - 11:00

Most ev. č. D1-151 v provozním staničení dálnice km 116,359 i most ev. č. D1-152 v km 117,028 jsou tvořeny kruhovým profilem z vlnitého plechu, tzv. turbosiderem. Jejich koroze, zejména v úrovní hladiny, je také důvodem opravy. Ta bude v obou případech provedena vložením nové trouby z vlnitého plechu tl. 3 mm a vyplněním (zainjektováním) prostoru mezi starou a novou troubou v celé jejich délce. Nové zpevnění koryta kamenem do betonu před i za mostem se na délce 15 metrů plynule naváže na stávající úpravu potoka a obdobným způsobem budou upraveny i dálniční příkopy před a za mostem.



Opravu za provozu na dálnici D1 provede společnost Super-Krete Czech s.r.o za 17,5 mil. Kč bez DPH. Po dokončení výstavby dopravně inženýrského opatření v jízdním pásu ve směru na Brno bude následně zahájena oprava . Po celou dobu stavby bude provoz na dálnici na pravém i levém jízdním pásu zachován ve dvou jízdních pruzích. V průběhu prací bude omezena pouze krajnice, což by nemělo trvat déle než 120 dnů. K omezení rychlosti na 80 km/hod bude docházet pouze operativně v návaznosti na aktuálně realizované práce.

NovinkyVysočina informoval Mgr. Martin Buček, tým komunikace, Ředitelství silnic a dálnic ČR.

(rp,novinkyvysocina.cz,foto:rsd)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif