Pivovar ocenil motorkáře, kteří pomohli okradenému Chilanovi

regiony

Chilský cestovatel Abel Kike Piña Rodriguez projel na svém motocyklu více než 40 zemí světa. Když dorazil do Prahy, motorku mu tady ukradli…

Pivovar ocenil motorkáře, kteří pomohli okradenému Chilanovi
Zleva: Stanislav Bernard, Martin Šilha, Vojtěch Lavický a Zdeněk Mikulášek
28. listopadu 2022 - 11:00

Nešťastnému cizinci se rozhodli pomoci čeští motorkáři. Jeden z nich daroval motocykl, další uspořádali sbírku, ze které starší stroj nechali opravit a zbylo dokonce i na nové vybavení. Rodinný pivovar Bernard solidaritu ocenil a motorkářům předal hned dvě Bernardovy ceny. K ocenění patří také velké zlaté srdce a pivo na rok zdarma.

Jednu ze dvou cen převzal Martin Šilha, který cestovateli daroval motocykl, druhou cenu pivovar věnoval obecně motorkářům a lidem, kteří přispěli do sbírky na pomoc okradenému Chilanovi. O uspořádání sbírky se zasloužili Michal Dřímal a Vojtěch Lavický. Předání ceny proběhlo ve skvělé atmosféře v Motorkářském doupěti v Humpolci, kde si před nedávnem Chilan darovaný motocykl i přebíral.

Rodinný pivovar Bernard ocenil solidaritu motorkářů. „Kromě toho, že společně pomohli člověku okradenému daleko od domova, jejich počin je i snahou napravit pošramocenou pověst naší země. Ukázali, že lidé u nás dokážou i pomáhat,“ popsal motivy pro udělení ceny Zdeněk Mikulášek z pivovaru.



Pivovar oceňuje Bernardovou cenou osoby i kolektivy nebo organizace za pozitivní, příkladné a obdivuhodné činy. Pivovar v minulosti cenu udělil například za férovou hru ve sportu, za záchranu života nebo jinou nezištnou pomoc druhým, cenu získaly např. i sportovní týmy či nadace. Přehled oceněných a jejich příběhy najdete na webu Rodinného pivovaru Bernard.

NovinkyVysočina.cz informoval Radek Tulis, tiskový mluvčí, Rodinný pivovar BERNARD a.s..

(rp,novinkyvysocina.cz,foto:Radek Tulis)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?