Svátek má: Matouš

Regiony

Velikost textu:

Pivovar Velké Březno otevírá turistům

Pivovar Velké Březno otevírá turistům

Poprvé od konce loňského září, kdy nebyl vstup možný kvůli epidemii, se návštěvníci opět mohou vydat na exkurzi do Velkého Března v severních Čechách.

Pivovar Velké Březno
1. července 2021 - 07:00

Poprvé pivovar otevře své brány už tuto sobotu 3. července ve 14.30 hodin. Pro vstup i při samotné prohlídce ovšem platí dodržování přísných bezpečnostních opatření.

Návštěvníci se při prohlídce dozvědí spoustu informací z historie pivovaru a prohlédnou si některé současné provozy, například historickou varnu, kde se dodnes pivo vaří. Jako jeden z mála pivovarů zve Velké Březno i do staré sladovny, a především ukazuje tradiční dokvašování piva v otevřených spilkách. Nakonec všichni dospělí návštěvníci 18+ pivo Březňák ochutnají.

Prohlídka s kvalifikovaným průvodcem a závěrečnou degustací trvá 90 minut. Výklad je možný v češtině, němčině a angličtině.  Na exkurzi je třeba přihlásit se předem (minimálně týden), potřebné kontakty všichni zájemci najdou na www.breznak.cz.



Upozornění: Pivovar Velké Březno se jako potravinářský provoz řídí přísnějšími bezpečnostními pravidly. Maximální počet návštěvníků v jedné exkurzi je 15 osob. Na místě je třeba poslouchat pokyny průvodce a dodržovat rozestupy. Po celou dobu pobytu v pivovaru je nezbytná ochrana dýchacích cest (s výjimkou degustace) a dezinfekce rukou při vstupu. Na základě vládních opatření každý návštěvník předloží doklad o prodělání nemoci nebo o očkování, a to minimálně 22 dnů od první dávky. Vstup je dále možný po předložení PCR testu starého maximálně 7 dní nebo POC testu starého maximálně 72 hodin. Dostačující je i potvrzení o testování od zaměstnavatele (negativní antigenní test, ne starší než 72 hodin).

Hrad Žerotín patřil slavnému válečníkovi Plichtovi za Žerotína

Už více než 260 let pivovar Velké Březno hrdě shlíží z břehu Labe na měnící se kraj kolem a vítá každou novou generaci. Přes všechny změny, které s sebou ubíhající léta a staletí přinášejí, pivovar a jeho mistři zůstávají věrni české pivovarnické tradici a vlastnímu způsobu výroby piva. Po celou dobu odmítají výstřelky moderních technologií a spoléhají se výhradně na svoji intuici, poctivou ruční práci a kvalitní místní suroviny. V pivovaru ve Velkém Březně se dnes vaří Březňák světlý výčepní, Březňák světlý ležák a Březňák 11. O kvalitě piv, která se vaří tradiční metodou z nejlepších surovin a kvasí v otevřených kádích na spilce, svědčí i řada cen z degustačních soutěží.

(rp,usteckenovinky.cz,foto:pivovarvelekbrezno)