Svátek má:
Nela
Regiony
Pivovar Velké Březno otevírá turistům

Poprvé od konce loňského září, kdy nebyl vstup možný kvůli epidemii, se návštěvníci opět mohou vydat na exkurzi do Velkého Března v severních Čechách.
Pivovar Velké Březno
1. července 2021 - 07:00
Poprvé pivovar otevře své brány už tuto sobotu 3. července ve 14.30 hodin. Pro vstup i při samotné prohlídce ovšem platí dodržování přísných bezpečnostních opatření.
Návštěvníci se při prohlídce dozvědí spoustu informací z historie pivovaru a prohlédnou si některé současné provozy, například historickou varnu, kde se dodnes pivo vaří. Jako jeden z mála pivovarů zve Velké Březno i do staré sladovny, a především ukazuje tradiční dokvašování piva v otevřených spilkách. Nakonec všichni dospělí návštěvníci 18+ pivo Březňák ochutnají.
Prohlídka s kvalifikovaným průvodcem a závěrečnou degustací trvá 90 minut. Výklad je možný v češtině, němčině a angličtině. Na exkurzi je třeba přihlásit se předem (minimálně týden), potřebné kontakty všichni zájemci najdou na www.breznak.cz.
Upozornění: Pivovar Velké Březno se jako potravinářský provoz řídí přísnějšími bezpečnostními pravidly. Maximální počet návštěvníků v jedné exkurzi je 15 osob. Na místě je třeba poslouchat pokyny průvodce a dodržovat rozestupy. Po celou dobu pobytu v pivovaru je nezbytná ochrana dýchacích cest (s výjimkou degustace) a dezinfekce rukou při vstupu. Na základě vládních opatření každý návštěvník předloží doklad o prodělání nemoci nebo o očkování, a to minimálně 22 dnů od první dávky. Vstup je dále možný po předložení PCR testu starého maximálně 7 dní nebo POC testu starého maximálně 72 hodin. Dostačující je i potvrzení o testování od zaměstnavatele (negativní antigenní test, ne starší než 72 hodin).
Hrad Žerotín patřil slavnému válečníkovi Plichtovi za Žerotína
Už více než 260 let pivovar Velké Březno hrdě shlíží z břehu Labe na měnící se kraj kolem a vítá každou novou generaci. Přes všechny změny, které s sebou ubíhající léta a staletí přinášejí, pivovar a jeho mistři zůstávají věrni české pivovarnické tradici a vlastnímu způsobu výroby piva. Po celou dobu odmítají výstřelky moderních technologií a spoléhají se výhradně na svoji intuici, poctivou ruční práci a kvalitní místní suroviny. V pivovaru ve Velkém Březně se dnes vaří Březňák světlý výčepní, Březňák světlý ležák a Březňák 11. O kvalitě piv, která se vaří tradiční metodou z nejlepších surovin a kvasí v otevřených kádích na spilce, svědčí i řada cen z degustačních soutěží.
(rp,usteckenovinky.cz,foto:pivovarvelekbrezno)
KOMENTÁŘ: Zbyněk Fiala
KOMENTÁŘ: Zdeněk Jemelík