Plánované uzavření drahovického bazénu nemusí být definitivní

regiony

Karlovarská primátorka iniciovala jednání k drahovickému bazénu, kterému hrozí uzavření.

Plánované uzavření drahovického bazénu nemusí být definitivní
Primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová
8. prosince 2022 - 12:00

Plánované uzavření bazénu v karlovarské čtvrti Drahovice, který provozuje krajská příspěvková organizace Domov mládeže a školní jídelna Karlovy Vary, ještě nemusí být definitivní. Primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová ve snaze zvrátit rozhodnutí kraje o utlumení provozu bazénu iniciovala jednání s hejtmanem Petrem Kulhánkem, kterého se mimo jiných zúčastnila také Poslankyně Parlamentu ČR Jana Mračková Vildumetzová.

„Smyslem dnešního jednání bylo najít cestu, jak zachovat, nebo alespoň prodloužit chod bazénu, který využívají zejména žáci karlovarských škol a místní sportovní kluby. Definitivní rozhodnutí nepadlo a bude předmětem jednání krajského zastupitelstva v pondělí 12. prosince. Důvod, proč jsme se rozhodli jednání o budoucnosti bazénu vyvolat je fakt, že školy a kluby, které v současné době využívají bazén v Drahovicích, se na nás obracejí s žádostmi o poskytnutí kapacity městských bazénů pro své tréninky. Naše možnosti jsou ale takřka vyčerpané. Školní bazén na Růžovém vrchu je naplněný, teoreticky bychom našli nějaký prostor v Alžbětiných lázních. KV Arena je, co se pronájmu týče, na hranici možností. Sportovním klubům zde dáváme velký prostor, zároveň ale chceme zachovat určitou kapacitu i pro neorganizované sportovce, rekreační plavce a rodiče s dětmi, aby i oni mohli moderní Bazénové centrum KV Areny využívat. Rozšiřovat sportovní aktivity na úkor veřejnosti již více nechceme,“ vysvětluje primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová.

Karlovarský kraj zdůvodňuje záměr utlumit chod bazénu ekonomickými ukazateli. Podle sdělení hejtmana Petra Kulhánka je ztrátovost zařízení zhruba 2 miliony korun ročně, v letošním roce půjde o 3 miliony. Kraj navíc disponuje podklady, dle kterých dosahují nutné investice do bazénu zhruba 25 milionů korun, naopak vytíženost je poměrně nízká. Na základě dnešního společného jednání ale ještě kraj proto nechá prověřit stav technologií bazénu. Nápomocni v tom budou zástupci odborných profesí KV Areny.



„Jsme přesvědčeni, že bazén v domově mládeže v Drahovicích má své opodstatnění. Rádi pomůžeme s jeho propagací, aby i jeho naplněnost byla na odpovídající úrovni. Samozřejmě, pokud tomu bude odpovídat i cenová politika zařízení,“ uzavírá karlovarská primátorka.

Karlovarskenovinky.cz informovala Helena Kyselá, tisková mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary.

(jv,karlovarskenovinky.cz foto:arch.mmkv)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?