Průvod masek přivede medvěda až na náměstí

regiony

Vše, co k masopustu patří, hodování a veselí, ale i zabijačkové speciality a muziku, si mohou v letošním roce naplno užít návštěvníci Otrokovického fašanku.

Průvod masek přivede medvěda až na náměstí
Ilustrační foto
3. února 2023 - 07:30

Radnice spojila síly s dobrovolnými hasiči  a připravila program, v němž nebude chybět tradiční průvod masek ani zábava na náměstí.  

Na novinku mezi městskými akcemi se lidé mohou těšit v sobotu 18. února. „Fašank v Otrokovicích není úplnou novinkou. Každoročně se o tradiční masopustní veselí starali dobrovolní hasiči. Mají krásné masky a nás napadlo, jaká je škoda, že je vidí vlastně jen obyvatelé domů, kudy jejich průvod chodí. Ve spolupráci s Otrokovickou BESEDOU jsme hasiče oslovili s nabídkou spolupráce a celou událost tak zařadili na seznam městských akcí. Ruku k dílu přidal také Dům dětí a mládeže Sluníčko Otrokovice, který se připojí do průvodu s dětmi v maskách. Věřím, že si i tuto akci lidé oblíbí a v tomto formátu se lehce zařadí mezi ostatní tradiční oblíbené události, které město pro občany v průběhu celého roku chystá,“ popsala vznik akce starostka města Otrokovice Hana Večerková.  

Průvod bude vycházet v 9 hodin od hasičárny SDH Otrokovice a půjde po své tradiční trase centrem města, zejména tam, kde je zástavba rodinných domů. Příchod průvodu na náměstí se očekává přibližně v 10.45 hodin.



„Tam bude již od 10 hodin probíhat kulturní program. Jako první v pořadí vystoupí kapela Tady a teď. V 11 hodin potěší přítomné svým vystoupením děti z Mateřské školy Otrokovice a žáci z Ateliéru Zebra Zlín. Od 13 do 15 hodin pak bude hrát kapela Ripteto. Lidé nepřijdou ani o tradiční zabijačkové speciality, na kterých si mohou pochutnat na místě nebo si je vzít domů,“ doplnila dramaturgyně Otrokovické BESEDY Alena Velecká.

Zlínskénovinky.cz informovala Lenka Vaculová, tisková mluvčí města Otrokovice.

(rp,zlinskenovinky.cz,foto:zk)



Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif