Saské dožínky se blíží, kraj vypravuje speciální noční spoje ze Žitavy

regiony

Oslava úrody, poděkování Zemi za její dary, představení regionálních výrobků a zemědělské techniky. To vše a mnoho dalšího přinesou již 23. saské zemské dožínky. Uskuteční se od 30.září do 2.října v německé Žitavě.

Saské dožínky se blíží, kraj vypravuje speciální noční spoje ze Žitavy
Dožínky
29. září 2022 - 07:00

Přes den proto vyjede z Liberce do Žitavy každou hodinu vlak, a ještě půl hodiny po půlnoci budou mít cestující možnost vrátit se do České republiky mimořádným nočním spojem.

„Saské dožínky jsou každoroční velkolepou událostí. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý festivalový program, kde nebude chybět pestrá směs kulinářských specialit, umění, kultury a výstav. Liberecký kraj samozřejmě počítá se zvýšeným zájmem veřejnosti o tuto akci, a proto připravil ve spolupráci se společností KORID LK kromě běžných vlakových spojů i mimořádný noční vlak ze Žitavy, který 1. a 2. října zamíří do Liberce půl hodiny po půlnoci. Poslední možnost, jak se dostat ze Žitavy vlakem domů, budou mít lidé v nedělí 2. října těsně před půlnocí, a to přesně ve 23:57,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy.



Libereckénovinky.cz informoval Mgr. Filip Trdla, tiskový mluvčí Libereckého kraje.

(rp,libereckenovinky.cz,foto:zitau)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?