Setkání koordinátorů environmentální výchovy

regiony

Na Krajském úřadu se setkali koordinátoři environmentální výchovy Středočeského kraje.

Setkání koordinátorů environmentální výchovy
Krajský úřad Středočeského kraje
23. března 2023 - 12:30

Více než 70 pedagogů a dalších zástupců institucí zabývajících se výchovou pro udržitelný rozvoj se dnes zúčastnilo 15. ročníku setkání koordinátorů environmentální výchovy Středočeského kraje. Akci pořádá Klub ekologické výchovy ve spolupráci s Odborem životního prostředí Středočeského kraje a Přírodovědeckou fakultou UK.

„Setkání koordinátorů environmentální výchovy je tradiční akcí, ke které patří i předávání certifikátů a odměn školám zapojeným do programu Škola udržitelného rozvoje Středočeského kraje. Do toho se zapojují školy od mateřských po střední, které za své aktivity v oblasti ekologické výchovy získávají certifikát na 3 roky. Současně jsme vyhlásili další ročník programu,“ uvedla radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Jana Skopalíková.



Součástí setkání bylo představení výhledu akcí, které na letošní rok v rámci EVVO Středočeský kraj chystá. Předsedkyně Klubu ekologické výchovy Milada Švecová prezentovala klíčová témata setkání, což byly pro letošní rok neživá příroda, geoparky a obnovitelné zdroje energie. Účastníci setkání byli informováni také o tématech vyhlašovaných OSN a UNESCO pro rok 2023. Následovala prezentace připravovaných akcí České společnosti ornitologické. Nabídku programu doplnila informace o vyhlášení minerálu roku 2023 (pyritu) a 2. geologické škole s badatelským zaměřením, která bude spojena s exkurzí do Českého středohoří. Na její realizaci se podílí KEV a Přírodovědecká fakulta UK, geologická sekce.

Informoval Krajský úřad Středočeského kraje.

(jv,stredoceskenovinky.cz foto:kú)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?