Středočeský kraj podpoří turistická informační centra

regiony

Na podporu turistických informačních center kraj rozdělí 1,5 milionu korun.

Středočeský kraj podpoří turistická informační centra
Ilustrační foto
28. března 2023 - 12:30

Multimediální produkty a moderní technologie v oblasti cestovního ruchu, propagační materiály v elektronické nebo tištěné podobě, zařízení turistických informačních center a podpora sezónní zaměstnanosti, taková byla tematická zadání Programu 2023 pro poskytování dotací na podporu turistických informačních center Středočeského kraje. Krajští zastupitelé na svém zasedání schválili rozdělení 1,5 milionu korun mezi 22 žadatelů.

Mezi příklady podpořených projektů patří například SmartGuide – překlad stávajících tras v okolí města Nymburk, multimediální produkty a moderní technologie v oblasti cestovního ruchu pro kulturní dům Blaník ve Vlašimi či Vydání průvodce Týnec nad Sázavou 2023 a "trhacích" orientačních map.

„ Cestovní ruch ve Středních Čechách má velký potenciál. V loňském roce navštívilo náš kraj nejvíce turistů za posledních několik let. I proto se snažíme podpořit propagaci turisticky atraktivních míst, ale i těch méně známých, která si zaslouží pozornost turistické veřejnosti. A právě k tomu práce turistických informačních center pomáhá,“ říká Václav Švenda, radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu.  

Středočeský kraj buduje rozsáhlou síť cyklostezek

Seznam všech 22 projektů, které získali krajskou podporu v rámci dotačního programu, bude zveřejněn na webových stránkách kraje.

Informoval Krajský úřad Středočeského kraje.

(jv,stredoceskenovinky.cz foto:arch.kú)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 76%
transparent.gif transparent.gif
Ne 12%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif