V lednu letošního roku poprvé vyrazil do ulic Taxík Maxík

regiony

Taxík Maxík v Praze 7 pomáhá seniorům a hůře pohyblivým lidem nyní i s novou plošinou pro vozíčkáře.

V lednu letošního roku poprvé vyrazil do ulic Taxík Maxík
Taxík Maxík s plošinou
11. srpna 2022 - 12:30

V lednu letošního roku poprvé vyrazilo do ulic Prahy 7 prostorné bílo-žluté vozidlo s nápisem Taxík Maxík na boku. Sedmá městská část společně s Charitou Praha-Holešovice již více než půl roku provozuje přepravní službu pro seniory a hůře pohyblivé občany. Od konce července je Taxík Maxík vybaven zvedací plošinou pro lidi na vozíku a také novými stupínky a madly, které ještě více zvyšují komfort přepravy pro lidi s omezenými možnostmi pohybu.

„Taxík pro lidi s pohybovým omezením a seniory – Taxík Maxík – si za prvních sedm měsíců provozu našel stovky spokojených, často pravidelných zákazníků. Společně s Charitou Holešovice stále vyhodnocujeme, jak všem zajistit co nejpohodlnější cesty k lékaři, na poštu nebo na nákup. Po zkušenostech z prvního půlroku provozu jsme do vozidla nechali nainstalovat zvedací plošinu pro vozíčky a doplnili jsme také níže položené stupínky či přídavná madla. Cesty se sedmičkovým Taxíkem Maxíkem budou nyní ještě příjemnější pro všechny bez ohledu na pohybová omezení,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

Služba Taxík Maxík je určená obyvatelům Prahy 7 ve věku 75 a více let, držitelům průkazů ZTP a ZTP/P a osobám se zhoršenou schopností pohybu. Za více než půl roku provozu tuto službu využilo 777 zákazníků, se kterými Taxík Maxík najel 11 370 km.

Symbol tolerance a rozmanitosti na radnici Prahy 7

Taxík Maxík jezdí: pondělí–pátek, 8.00–15.00 hod. Objednávky se vyřizují: pondělí a středa, 8.00–15.00 hod., na čísle pana řidiče Pavla Fišara 775 550 847. Více o této službě najdete na stránkách www.praha7.cz/taxikmaxik

Prazskenovinky.cz informoval Martin Vokuš, tiskový mluvčí Městské části Praha 7.

(jv,prazskenovinky.cz foto:mč praha7)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?