Ve Šternberku se připraví lokalita pro výstavbu rodinných domů

regiony

Jednu z nejvýznamnějších majetkoprávních smluv za poslední léta, která umožní výstavbu dopravní a technické infrastruktury na území města s následnou nabídkou  stavebních pozemků pro výstavbu rodinných domů, uzavřelo město ve středu 15. března 2023.

Ve Šternberku se připraví lokalita pro výstavbu rodinných domů
Z podpisu smlouvy
26. března 2023 - 08:00

Podpisu smlouvy byl přítomen starosta Stanislav Orság a 1.místostarosta Jiří Kraus. Jednalo se o podpis smlouvy o smlouvě budoucí kupní se společností metr2 reality, s. r. o., zastoupenou jednatelem společnosti Martinem Minářem.

Předmětem smlouvy je budoucí prodej pozemků v lokalitě ulice Nad Nemocnicí ve Šternberku, kde po realizaci dopravní a technické infrastruktury, dle podmínek výběrového řízení vyhlášeného městem na zastavění lokality rodinnými domy a v souladu s vítěznou nabídkou developerské společnosti, vznikne území pro výstavbu okolo 40 rodinných domů.

Jak při podpisu smlouvy uvedl starosta města: „Tímto krokem je završeno téměř dvouleté úsilí města nabídnout v jedné z nejatraktivnějších lokalit ve městě prostor pro výstavbu dalších rodinných domů, navíc v místě, kde budoucí stavebníci ocení bezprostřední blízkost lesa a kvalitní občanskou vybavenost. U budoucích stavebních pozemků se nachází nově vybudované aquacentrum, atletický stadion, areál šternberské nemocnice, školská zařízení i nákupní možnosti. Jsme potěšeni, že smlouvu uzavíráme se společností, která dlouhodobě působí v našem kraji a může se prezentovat úspěšně realizovanými projekty obdobného charakteru.“

Z hlediska objemu finančních prostředků, které bude společnost  do území investovat, se jedná o naprosto zásadní investici v hodnotě vyšších desítek milionů korun. Vznikne totiž nové komunikační propojení ulice Nad Nemocnicí s ulicí Gen. Eliáše mezi atletickým a fotbalovým stadionem s kompletní dopravní a technickou infrastrukturou (komunikace, chodníky, veřejné osvětlení, inženýrské sítě pro budoucí výstavbu rodinných domů). Od podpisu smlouvy běží lhůta 2,5 roku, ve které musí developerská společnost realizovat projekční část akce, výstavbu dopravní a technické infrastruktury a její následný převod do vlastnictví města. Až následně se může realizovat prodej pozemků společnosti o celkové výměře cca 29.600 m2.

Jednatel, mimo jiné developerské společnosti, Martin Minář při podpisu smlouvy uvedl, že metr2 reality, s.r.o., je společnost s výhradně českým kapitálem a zázemím, která působí na trhu s realitami od roku 2006 a která se zaměřujeme především na region Olomouckého kraje. Společnost se podílela na přípravě a realizaci spousty regionální rezidenčních projektů, kdy za zmínku stojí například stavební pozemky v Olomouci v místní části Chomoutov, Slavonín, Nemilany, Radíkov dále pak v Lipníku nad Bečvou, na Bouzově, v Litovli, v Uničově, v Hnojicích, ve Štarnově, ve Velkém Týnci. Společnost realizovala zprostředkování, případně výstavbu  a prodej novostaveb rodinných domů v Olomouci v místní části  Nemilany, Hodolany, Slavonín, Chomoutov, v Prostějově, v Lipníku nad Bečvou, v Brodku u Prostějova, v Bukovanech, v Přáslavicích, v Držovicích a mnohé další.  V uplynulých letech jsme úspěšně zprostředkovala prodej nemalého počtu nemovitostí i v ostatních českých regionech a také v hlavním městě.



Společnost dlouhodobě monitorovala možnosti realizovat na území města Šternberk projekt pro výstavbu rodinných domů, případně pro zasíťování a následný prodej  stavebních pozemků a vyhledávala možnosti, jak uspokojit poptávky klientů v této části regionu.

Martin Minář pak o společnostech „holdingu“ metr2 sděluje:  „V současné době tvoří naše společnosti 19 členů vyváženého a sehraného týmu. Kromě zkušených realitních makléřů, právních a úvěrových poradců, tvoří náš tým také lidé specializující se na správu nemovitostí a samozřejmě na developerské projekty. Těšíme se na vzájemnou spolupráci s městem Šternberk, podpisem smlouvy začínáme intenzivně pracovat na jeho realizaci, veškeré úsilí budeme směřovat k tomu, abychom projekt ve smluveném čase a v potřebné kvalitě úspěšně zrealizovali“.

Olomouckénovinky.cz informovala Mgr. Irena Černocká, tisková mluvčí, Městský úřad Šternberk.

(rp,olomouckenovinky.cz,foto:meuSternberk)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?