Vysočinou s dětmi: Zažijete dobrodružství, zábavu a můžete i vyhrát

regiony

Vydejte se s dětmi za dobrodružstvím na Vysočinu. Putujte za skleněnkou, výletujte s cestovatelským deníkem, odhalujte skryté příběhy. Hrajte si a získejte parádní ceny, třeba pobyt ve sklárně, vstupenku do zoo či deskovou hru.

Vysočinou s dětmi: Zažijete dobrodružství, zábavu a můžete i vyhrát
Děti na Roštejně
6. srpna 2022 - 11:00

Máte akční, hravé a zvídavé děti? Nabídněte jim některou z našich soutěží, při nichž se pobaví celá rodina. Čekají vás výlety, turistické zajímavosti i pěkné ceny.

Hra Vysočinou za skleněnkou vás provede krajinou sklářů. Navštívíte opravdovou sklářskou huť ve Škrdlovicích a Karlově, kde žhne pec, taví se sklovina, sklář fouká do píšťaly a tvoří křišťálovou krásu. Seznámíte se s prastarým sklářským řemeslem ve skanzenu Huť Jakub v Tasicích, na ledečském hradě, světelském zámku nebo v Horáckém muzeu. Po stopách sklářů půjdete malebnou přírodou Žďárských vrchů. Na herních sklářských místech si vyzvedněte nebo stáhněte hrací kartu a sbírejte razítka. Na každém navštíveném místě obdržíte skleněné odměny a za vyplněný a odeslaný hrací kupon můžete získat i deskové hry.



Parádní výlety po celé Vysočině nabízí Cestovatelský deník. Je plný rébusů, úkolů a také skrytých příběhů. Vydejte se s ním do Jihlavy, Telče, Třebíče, kaňonu řeky Doubravy, lipnických lomů, na hrad Roštejn, Kámen, Dalešickou nebo Vírskou přehradu, zámek v Jaroměřicích nad Rokytnou, zříceninu Zubštejn, Milovské perničky, Křemešník a další zajímavá místa. Odhalte skryté příběhy Vlčí jáma, Němcova šifra, Mahlerova duše nebo Santiniho hvězda. Na dobrodružné výpravě na Vysočinu se nudit nebudete. Pořiďte si Cestovatelský deník a přihlaste se do soutěže a výhry jako vstupenku do Zoo Jihlava, pobyt ve sklárně v Karlově nebo rodinnou vstupenku do žďárského Muzea nové generace máte nadosah.

NovinkyVysočina.cz informovala Martina Strnadová, Vysočina Tourism.

(rp,novinkyvysocina.cz,foto:Vysočina Tourism)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif