Zakázaný doping neprošel

regiony

Větší množství nelegálně převážených anabolik a růstových hormonů zajistila hlídka jihomoravských celníků při kontrole vozidel na dálnici D1 nedaleko Brna.

Zakázaný doping neprošel
Zadržené auto
5. srpna 2022 - 11:00

Minulý týden ve čtvrtek kontrolovali jihomoravští celníci při noční službě vozidla na odpočivadle u čerpací stanice na dálnici D1 ve směru na Prahu. Kontrole se nevyhnula ani dodávka s bulharskou státní poznávací značkou, ve které cestovalo devět osob z Bulharska do Německa.

Po základním prověření cestujících celníci zkontrolovali nákladový prostor a zavazadla. Mezi nimi našli také krabici pravděpodobně s léčivy. Po ověření ale zjistili, že se jedná o látky s anabolickým a jiným hormonálním účinkem, jejichž držení a nakládání s nimi podléhá zvláštnímu povolení. Celkem se jednalo o 200 ampulí a 23 aplikátorů s účinnou látkou, 100 ampulí vodného roztoku a 500 tablet. Řidič vozidla uvedl, že tyto látky převáží známému do Německa. Celníci na základě zjištěných skutečností vyzvali osádku vozu, aby je následovala na nejbližší pracoviště celního úřadu.



Vzhledem k podezření, že došlo ke spáchání trestného činu si případ převzali kolegové z odboru Pátrání Brno Generálního ředitelství cel. Řidič byl podroben výslechu, následně zadržen a později umístěn do policejní cely. Poněvadž byly naplněny veškeré podmínky zákona, případ byl řešen ve zkráceném přípravném řízení. Na návrh státního zástupce pak v sobotu Městský soud v Brně vydal trestní příkaz. Řidič byl odsouzen k propadnutí věci, vyhoštění z území České republiky na dobu tří let a k trestu odnětí svobody na čtyři měsíce s podmíněným odkladem na zkušební dobu dvou let.

Jihomoravskénovinky.cz informovala por. Mgr. Lada Temňáková, tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj.

(rp,jihomoravskenovinky.cz,foto: CU JMK)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif