12 z 16 německých spolkových zemí zastavuje přijímání uprchlíků

zprávy

Vzhledem k rostoucímu počtu uprchlíků z Ukrajiny a žadatelů o azyl z jiných zemí blokuje v současné době 12 z 16 spolkových zemí přijímání dalších osob hledajících ochranu.

12 z 16 německých spolkových zemí zastavuje přijímání uprchlíků
Ilustrační foto
3. září 2022 - 11:40

„Na pozadí vysokého počtu přístupů zablokovalo v současné době v počátečním distribučním systému 12 zemí.“ „Redaktionsnetzwerk Deutschland“ (sobotní vydání) řekla mluvčí spolkového ministerstva vnitra. „Zátěž spolkových států vyplývá z útěků z Ukrajiny a všeobecné migrace. V současné době lze také pozorovat nárůst migrantů na balkánské cestě.“

Milion Ukrajinců

Celkově je počet lidí, kteří od začátku války uprchli z Ukrajiny do Německa, přes 980 000. V poslední době se každý den přihlásilo v průměru 875 nových žadatelů.



Ministerstvo ví, že několik spolkových zemí vyjádřilo obavy, že brzy dosáhnou svých kapacitních limitů. Dočasné zákazy, jako je tento, však „nejsou neobvyklé,“ dodala mluvčí. „Kromě toho je přijímání stále možné, protože velké spolkové země v současné době nic neomezily.“ A konečně, spolková vláda pomáhá poskytnutím 318 spolkových nemovitostí a v současné době zkoumá další podpůrná opatření.

Nejnověji premiér Bádenska-Württemberska Winfried Kretschmann (Zelení) a saský ministr vnitra Armin Schuster (CDU) uvedli, že limity zatížení se postupně naplňují. Obce v Braniborsku a Severním Porýní-Vestfálsku zmrazily vstupy, protože je zde sice ubytování, ale maximální počet lidí, kteří by mohli pobírat sociální pomoc, je  již vyčerpán.

(rp,pevnizpravy.cz,epochtimes,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif