Americký senátor: Válka s Ruskem byla naplánovaná už před deseti lety

zprávy

<< VIDEO >> „Útok proti jednomu je útok proti všem, je to posvátná přísaha, každý centimetr území NATO budeme chránit,"…řekl Joe Biden v Polsku.

Americký senátor: Válka s Ruskem byla naplánovaná už před deseti lety
Kim Iversen a senátor Richard Black
27. února 2023 - 04:20

Naposledy jsem si zkontrolovala, že  Ukrajina není v NATO, ale naopak Severoatlantická aliance se centimetr po centimetru přiblížila k Rusku," replikuje Kim Iversen, americká novinářka,  na Bidenova slova  v pořadu The Kim Iversen .

O situaci, která už nemusí být studenou, ale horkou válkou mezi Ruskem a NATO, Kim Irvesen diskutovala se senátorem a bývalým plukovníkem Richardem Blackem.



„Mám pocit, že míříme do vážné světové války," říká v úvodu rozhovoru Kim Iversen.

„Domnívám se, že to bude horká válka, že to je na spadnutí. Od roku 2014, kdy prezident Barack Obama schválil puč, který svrhnul zvolenou ukrajinskou vládu a nainstalovali jsme revoluční „lovce“, poté jsme Ukrajinu začali zaplavovat velmi pokročilými zbraněmi, vybudovali jsme velmi robustní ukrajinské síly a ty zahájily válku proti rusky mluvícím oblastem, hlavně na Donbasu, 14 tisíc lidí zemřelo ještě před tím než se vůbec Rusko zapojilo do války,"…říká senátor Richard Black.

„Rozhodnutí o válce nepřichází tak spontánně jak si myslíme, jak je to obvyklé ve filmech, ale geopolitická témata jsou plánována desítky let dopředu a tato nevyhnutelná eskalace byla naplánována už před deseti lety,"… pokračuje Black.


(rp,prvnizpravy.cz,youtube,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?