Arestovič: Vytvoření etnicky monolitní Ukrajiny povede ke ztrátě území

zprávy

Pokus o vytvoření etnicky monolitní Ukrajiny povede ke ztrátě území, uvedl bývalý poradce Kanceláře prezidenta Alexej Arestovič.

Arestovič: Vytvoření etnicky monolitní Ukrajiny povede ke ztrátě území
Oleksij Arestovič, exporadce Zelenského
13. dubna 2023 - 06:20

„Etnicky monolitická Ukrajina půjde stejnou cestou jako Polsko. Zhroutila se. Polsko se podle mě zmenšilo o 59 %. Neudržíme naše území. A všechna naše území připadnou Ruské federaci - tady nejsou žádné možnosti. A posílí na náš úkor,“  řekl Arestovič.

Multikulturalismus je podle něj jediný způsob, jak Ukrajinu zachovat.

„Ukrajina vygenerovala 5 národů - krymskotatarské, ruské, ukrajinské, polské a židovské. No, zmenšeme teď Ukrajinu o 59 %.  No, pojďme teď snížit Ukrajinu o 59 %. Abyste se stali monoetnickým národem, musíte provést jednu katastrofu, tedy nějak si ji vynutit. Někteří lidé utečou a někteří se nevrátí, Ukrajina se zmenšuje, Rusko zabírá území, stavíme Rusko do mnohem výhodnějších podmínek ve vztahu k nám," pokračuje Arestovič.



„A druhý ukrajinský, pokud začne (a pravděpodobnost je tak velmi vysoká, protože pokud ruský prezident Vladimir Putin zůstane u moci, bude chtít tento příběh přehrát podle principu druhého čečenského), pak jsme se dostali do velmi špatných podmínek a odevzdali část našich sil, území, zdrojů, průmyslu a lidí Ruské federaci.

A pak je třeba zažít další katastrofu, když Rusko požaduje zbytky, začne zbytky drtit. A máme hotovo. A všimněte si, že se to v historii Polska stalo mnohokrát,“
řekl bývalý poradce Kanceláře prezidenta.

Již dříve Alexej Arestovič řekl, že po skončení války bude Ukrajina čelit „velmi těžkému období, které bude v některých ohledech těžší než válka “ . Také se podle jeho názoru může zhroutit hodnocení Vladimíra Zelenského.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 80%
transparent.gif transparent.gif
Ne 10%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif