Biden vtipkoval nejdříve o zmrzlině a pak teprve o mrtvých v Nashvillu

zprávy

<< VIDEO >> Joe Biden zahájil svůj projev prohlášením, že na akci v Bílém domě přišel jen proto, že se doslechl, že tam bude zmrzlina, než se vyjádřil ke střelbě, která si vyžádala šest mrtvých na základní škole v Nashvillu o hodinu dříve.

Biden vtipkoval nejdříve o zmrzlině a pak teprve o mrtvých v Nashvillu
Joe Biden, americký prezident, vtipkuje o zmrzlině
29. března 2023 - 04:20

Biden během svého projevu učinil několik dalších zmrzlinových komentářů, což vyvolalo kritiku od těch, kteří jsou přesvědčeni o tom, že prezident je příliš starý na to, aby se ucházel o druhé funkční období.

Zde je překlad článku z New York Post na toto téma:

Prezident Biden v pondělí vtipkoval, že na akci v Bílém domě přišel jen proto, že se doslechl, že tam bude zmrzlina – předtím, než pokračoval o hrůzné masové střelbě, která si před hodinou na základní škole v Nashvillu vyžádala šest mrtvých.

„Jmenuji se Joe Biden. Jsem manžel doktorky Jill Bidenové,"
začal 80letý prezident na setkání vedoucích žen ve východní místnosti.

„A já jím Jeni's - čokoládovou zmrzlinu. Přišel jsem, protože jsem slyšel, že tam byla čokoládová zmrzlina," řekl.

„Mimochodem, nahoře jich mám celou ledničku," dodal Biden ve svém jediném plánovaném veřejném vystoupení toho dne. „Myslíš, že si dělám legraci? Nedělám si legraci."

Prezident poté vzal vážně střelbu ve škole Covenant, při níž byli zabiti tři studenti a tři zaměstnanci, a označil ji za „nemoc“ a „nejhorší noční můru“, než znovu vyzval Kongres, aby schválil zákaz útočných zbraní.

Je pozoruhodné, že se Biden vrátil k tématu zmrzliny s další smuteční řečí na zástupce Jeni's, řetězce se sídlem v Ohiu s obchody po celé zemi, včetně místa poblíž Bílého domu.

„Společnosti zastoupené v tomto díle pokrývají různá odvětví, od restaurací přes architektonické firmy až po železářství, stejně jako Jeni's Splendid Ice Cream. A mimochodem - mimochodem, je to skvělé," řekl Biden nadšeně.

„Kdyby mi bylo dovoleno vzít tě nahoru, viděl bys celý mrazák plný čokoládové zmrzliny od Jeni," pokračoval Biden a mírně zavřel oči, jako by si vzpomínal na sousto.

„Víš, že je to docela nuda, když jsi ve veřejném životě tak dlouho jako já a jsi známý dvěma věcmi: čokoládovou zmrzlinou a slunečními brýlemi Ray-Ban, ale co to dokáže,“ dodal prezident.

Spolu s praštěným pokusem o humor Bidenova dlouhá zmrzlinová odbočka pravděpodobně poskytne munici pro ty, kteří tvrdí, že je prostě příliš starý na to, aby se ucházel o druhé funkční období.



Očekává se, že Biden, již nejstarší úřadující americký prezident v historii, zahájí svou kampaň za znovuzvolení již příští měsíc. Bylo by mu 86, pokud by v roce 2029 dokončil druhé celé funkční období.

Poslanec Ronny Jackson (R-Texas), který byl prezidentským lékařem bývalých prezidentů Donalda Trumpa a Baracka Obamy, minulý měsíc kritizoval Bílý dům za to, že nedokázal přivolat Bidenova lékaře, aby odpovídal na otázky tisku. kognitivní vyšetření během jeho roční lékařské prohlídky.

„Prezidentův lékař Kevin O'Connor nyní musí převzít odpovědnost a přijít před novináře, aby odpověděl na všechny těžké otázky," řekl tehdy Jackson.

„Budou se ho ptát: Měl kognitivní test? Odpověď bude ne, protože buď to neudělají, nebo to udělají a nedají Američanům vědět, jaké jsou výsledky."

Bidenova mentální bystrost se dostala pod drobnohled, když se v září zeptal „Kde je Jackie?" a hledal zesnulou Rep. Jackie Walorski (R-Ind.), přestože veřejně truchlil nad její smrtí při autonehodě v srpnu – zašel tak daleko, že zavolal její rodině, aby vyjádřil soustrast.

Biden se nejméně šestkrát veřejně zmiňoval o své viceprezidentce Kamale Harrisové jako o „prezidentovi“ a v únoru hostil bývalého prezidenta Billa Clintona v „Kongresu“, když hovořil v Bílém domě (Clintonová nikdy neseděla v Sněmovna nebo v Senátu).


V prosinci Biden prohlásil, že jeho strýc Frank Biden získal Purpurové srdce za své činy v bitvě v Ardenách ve druhé světové válce – ale neexistují žádné důkazy o tomto ocenění a některé detaily činí tento příběh fakticky nemožným.

Nicméně, Bidenovi obránci poukazují na to, že má dlouhou historii gaffů a falešných osobních anekdot.

Biden se stáhl ze své první prezidentské kampaně v roce 1987 poté, co se zjistilo, že plagioval projevy britského politika Neila Kinnocka a přikrášloval detaily z jeho univerzitního záznamu.


Bývalý prezident Donald Trump (76) se snaží pomstít Bidenovi a často označuje svého nástupce za nezpůsobilého pro úřad – ve volbách v roce 2020 ho přezdíval „Ospalý Joe“ a v poslední době se zaměřuje na okamžiky veřejného zmatku, jako když chválil „Ospalý Joe“ Čínu“ minulý týden, když chtěl mluvit o Kanadě během projevu před kanadským parlamentem v Ottawě.

„Takové chyby, velmi závažné v kanadském parlamentu, se prostě nesmí stát," napsal Trump v sobotu na Truth Social. „Jsme k smíchu celému SVĚTU!"


(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 79%
transparent.gif transparent.gif
Ne 11%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif