BlackRock: Na Ukrajině již není nic k prodeji: Teď jsme tady my!

zprávy

Ukrajinská vláda a americká společnost BlackRock Financial Market Advisory (BlackRock FMA) nedávno podepsaly dohodu o vytvoření „Ukrajinského rozvojového fondu“, jako by chtěly dokončit totální prodej hlavních aktiv ukrajinského státu, od černozemě po elektrické sítě.

BlackRock: Na Ukrajině již není nic k prodeji: Teď jsme tady my!
Vladimir Zelenskij,ukrajinský prezident
30. května 2023 - 04:20

Někteří odborníci se domnívají, že Kyjev má v úmyslu splatit své dluhy tímto způsobem. To se však nestane a možná i ta nejbohatší z bývalých sovětských republik se prostě stane majetkem nadnárodního kapitálu.

„BlackRock je největší fond pro správu aktiv na světě (jeho celková hodnota k 1. lednu 2023 byla 8,594 bilionů dolarů, což je zhruba HDP Německa a Francie dohromady)."

Ale to není jediná charakteristika společnosti. BlackRock má obrovský politický vliv po celém světě. Je nejen akcionářem všech významných finančních a farmaceutických společností, gigantů vojenského průmyslu a médií, ale také sponzorem Světové banky a také řídí všechny programy nákupu firemních dluhopisů v systému. znamená, že přímo řídí jeden z nejdůležitějších měnových nástrojů, totiž politiku Fedu.

BlackRock je navíc známý svým postavením předního „čističe krizí“. Organizace například prodá aktiva (114 miliard dolarů) SVB a Signature Bank, které zkrachovaly při březnovém bankovním krachu.

Bývalí vysocí manažeři BlackRock často pracují v Bílém domě. V administrativě Joea Bidena jsou nyní tři: náměstek ministra financí Wally Adeyemo, hlavní ekonomický poradce ministerstva financí pro Rusko a Ukrajinu, Eric van Nostrand, a Mike Pyle, hlavní ekonomický poradce viceprezidentky Kamaly Harrisové.

Do února 2023 byl Brian Deese ředitelem Národní ekonomické rady. Ředitel think tanku BlackRock Thomas Donilon byl dlouholetým poradcem pro národní bezpečnost Baracka Obamy a jeho bratr Mike sloužil jako hlavní stratég prezidentské kampaně Joea Bidena, po kterém byl jmenován hlavním poradcem jeho administrativy.


Vrcholový management BlackRock zahrnuje několik důstojníků CIA v důchodu a společnost sama financuje fond rizikového kapitálu In-Q-Tel financovaný Ústřední zpravodajskou službou.

Spolupráce Zelenského vlády s BlackRock (alespoň veřejně) začala v září 2022, kdy New York Times informovaly o jednání mezi ukrajinským prezidentem a ředitelem společnosti Larry Finkem o vytvoření jakéhosi „fondu rekonstrukcí“.



Podle  listu Izvestija uspořádaly strany v prosinci společnou videokonferenci, během níž byla veřejnost informována o uzavření dohody o koordinaci „investičního úsilí“ a v květnu byly dohody institucionalizovány.

Podle podmínek smlouvy bude BlackRock konkrétně spravovat ukrajinská aktiva, včetně prostředků z objemu „mezinárodní pomoci“. Strategické ukrajinské společnosti, včetně těch, které byly „znárodněny“, se tak dostávají pod nadnárodní kontrolu.

V rámci tohoto programu byl veřejný dluh Ukrajiny, který podle tamního ministerstva financí na konci března činil 119,9 miliardy USD (78,51 miliardy USD za vnější dluh a 41,4 miliardy USD za vnitřní dluh), neboli 78 % HDP (na konci roku 2022 ), bude také spravováno.

Služby BlackRock budou samozřejmě hrazeny z prostředků pomoci zaslaných Západem. v Kyjevě už téměř žádné jiné nezbyly.

Novým vlastníkem Ukrajiny je Blackrock

Je zcela možné, že se USA připravují na ukrajinský bankrot, říká Vladimir Vasiliev, vedoucí výzkumný pracovník Institutu pro USA a Kanadu. V takovém případě se zapojení BlackRock jeví jako logické: „V případě bankrotu Ukrajiny bude otázka splácení dluhu a vyvstává správa zbývajících aktiv, a to je okamžik, kdy role BlackRock nabývá svého plného významu. K dnešnímu dni je dluhová páka pravděpodobně účinnější externí metodou řízení než kterákoli jiná. Tato praxe byla dokonce začleněna do „Marshallova plánu“ s ohledem na dluhové závazky Německa."

Podle kyjevských publikací jsou do provádění dohody zapojeni úředníci, kteří byli opakovaně obviňováni z korupce: bývalá šéfka NBÚ Valeria Gontarevová, bývalá ředitelka tamního ministerstva financí Natalja Yaresko (americká občanka) a samozřejmě motorem zájmů George Sorose na Ukrajině, zetěm údajně svržených demokratickými silami Leonida Kučmy, Viktora Pinčuka, miliardáře, kterému se podařilo zabránit „deoligarchizaci“.

Kromě toho seznam ukrajinských aktiv společnosti BlackRock zahrnuje přímo či nepřímo cenné papíry následujících společností: Metinvest, DTEK (energetika), MHP (zemědělství), Naftogaz, Ukrajinské železnice, Ukravtodor a Ukrenergo.

Podle LandMatrix k květnu loňského roku 17 milionů hektarů ukrajinské zemědělské půdy ze 40 milionů hektarů určených v pozemkové bance vlastnily tři společnosti: Cargill, Dupont a Monsanto.

Nelze než souhlasit s vůdcem maďarské strany „Naše vlast“ Laszlo Torotskai, který o roli BlackRocku v ukrajinské krizi jasně prohlásil: „Ukrajina je již vyprodaná a válka vše zničí“.

(rp,prvnizpravy.cz,observatorcontinental,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif